Development

Software-ontwikkeling
Linus Torvalds

Linus Torvalds 'heeft het niet zo' op GitHub

"GitHub creëert absoluut waardeloze rommel-merges."

Linus Torvalds © TED
7 september 2021

"GitHub creëert absoluut waardeloze rommel-merges."

Linus Torvalds heeft nog maar weer eens een lesje gegeven hoe aanpassingen aan de Linux-kernel moeten worden aangeboden. Hij veegt de vloer aan met GitHub-merges die worden ingediend als toevoeging aan de kernel.

De oekaze van Torvalds volgt op een wat vertraagde toevoeging van een NTFS-driver die Paragon Software in de broncode van Linux coreversie 5.15 opgenomen wilde hebben. Nadat Torvalds Paragon begin vorige maand had gemaand op te schieten met een officieel pull request, kwam het bedrijf daar afgelopen vrijdag op het laatste moment alsnog mee, meldt The Register.

Maar er mankeerde van alles aan, volgens Torvalds. Het pull request zou eigenlijk digitaal ondertekend moeten zijn. Hoewel Torvalds toegeeft dat nooit daadwerkelijk in de vereisten opgenomen te hebben, zegt hij: "In een perfecte wereld heeft het [pull-request, red.] een PGP-signature die ik direct kan traceren door de keten van vertrouwen [chain of trust, red.]."

'GitHub creëert waardeloze rommel'

Hij heeft echter veel bezwaar tegen het indienen van pull requests die via de GitHub-webinterface zijn uitgevoerd. "Dat is een van de dingen die ik echt niet wil zien. GitHub creëert absolute waardeloze rommel-merges en je zou de GitHub-interface voor geen enkele merge moeten gebruiken."

Hij heeft wel waardering voor een aantal dingen die GitHub doet (prima hosting site), maar het creëren van merges hoort daar niet bij. Eerder heeft Torvals al zijn ongenoegen uitgesproken over de GitHub-merges. "GitHub gooit relevante informatie weg, zoals een valide e-mailadres van degene die mij vraag een wijziging op te nemen. Ook de 'diffstat' heeft gebreken en is waardeloos."

Torvalds nagelt nog meer fouten van Paragon aan de schandpaal zoals de manier waarop de 'çommit message' is opgesteld

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.