Innovatie & Strategie

Cloud
Collabora

LibreOffice standaard opgenomen in Nextcloud

Browseruitvoering van kantoorpakket met één muisklik in Nextcloud.

© Collabora
3 juni 2020

Browseruitvoering van kantoorpakket met één muisklik in Nextcloud.

De ontwikkelaars van de browsergebaseerde uitvoering van opensourcekantoorpakket Libre Office brengen een nieuwe versie uit die makkelijker te installeren is. Met deze release van Collabora Online 'promoveert' de websoftware ook tot default app voor kantoorwerk in Nextcloud. Dat opensourcecloudplatform neemt het op tegen Microsoft 365 en de combinatie van Google Drive plus Google Docs.

Het ontwikkelteam achter Collabora Productivity kondigt aan dat het hard heeft gewerkt aan een vereenvoudigde installatie voor gebruikers. Zij hoeven niet langer in de weer met het installeren van images voor Docker-containers, het configureren van certificaten, het openzetten van netwerkpoorten en dergelijke IT-handelingen. Collabora Online, wat LibreOffice in de vorm van een webapp is, valt voortaan met een enkele muisklik te installeren in Nextcloud. Dat platform doet onder meer dienst voor de Bundescloud van Duitsland.

Nextcloud heeft deze in-browser werkende uitvoering van kantoorpakket LibreOffice al in zijn aanbod aan gebruikers, maar verheft het nu tot de default app voor productiviteit van en samenwerking (collaboration) door kantoormedewerkers. Dit gebeurt in de nieuwe release van het Nextcloud-platform, wat sinds begin dit jaar de naam Nextcloud Hub draagt. De 19-release daarvan is al enige tijd in de maak en brengt ook verbeteringen voor beheerders.

1
Reacties
Tim Oosterhoff 03 juni 2020 12:57

Gaaf! Gebruik LibreOffice al vele jaren, op Windows(zakelijk) en Linux (privé) naar volle tevredenheid.
Werk je veel met .csv-bestanden? Probeer dan eens LibreOffice Calc :)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.