Overslaan en naar de inhoud gaan

LG gaat af met huisrobot op CES 2018

LG's marketingdirecteur David VanderWaal beleefde gisteren een van de slechtere avonden van zijn leven. De CLOi-huisrobot moest een voorbeeld zijn van de ThinQ kunstmatige intelligentie die LG in al zijn slimme apparaten wil integreren. Maar de robot wilde niet luisteren.
LG CLOi robot
© LG
LG

ThinQ moet volgens LG de verbindende factor vormen tussen veel van de apparatuur die LG graag bij consumenten het huis binnenrolt.

Zo zou ThinQ er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat de oven vanzelf gaat voorverwarmen wanneer een recept op de display van de slimme koelkast te voorschijn wordt gehaald. Ook zou ThinQ spraakherkenning moeten toevoegen aan veel van de apparaten.

Te lastige vraag?

CLOi krijgt een spilfunctie in die spraakgestuurde communicatie met de verschillende apparaten in huis. het was daarom des te pijnlijker dat de CLOi-robot niet wilde luisteren. Het begon allemaal nog voorspoedig voor VanderWaal. In een dialoog over sporten besloot de CLOi-robot de wasmachine vast in te stellen zodat VanderWaal na het sporten zo zijn bezwete spullen kon reinigen. Maar vervolgens vroeg VanderWaal naar wat details over het wasprogramma. Daarop bleef het stil en reageerde de robot nergens meer op.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in