Development

Personal Tech
LG CLOi robot

LG gaat af met huisrobot op CES 2018

Een blunder op het podium van de CES: LG's gehypte huisrobot CLOi valt stil

LG CLOi robot © LG
10 januari 2018

Een blunder op het podium van de CES: LG's gehypte huisrobot CLOi valt stil

LG's marketingdirecteur David VanderWaal beleefde gisteren een van de slechtere avonden van zijn leven. De CLOi-huisrobot moest een voorbeeld zijn van de ThinQ kunstmatige intelligentie die LG in al zijn slimme apparaten wil integreren. Maar de robot wilde niet luisteren.

ThinQ moet volgens LG de verbindende factor vormen tussen veel van de apparatuur die LG graag bij consumenten het huis binnenrolt.

Zo zou ThinQ er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat de oven vanzelf gaat voorverwarmen wanneer een recept op de display van de slimme koelkast te voorschijn wordt gehaald. Ook zou ThinQ spraakherkenning moeten toevoegen aan veel van de apparaten.

Te lastige vraag?

CLOi krijgt een spilfunctie in die spraakgestuurde communicatie met de verschillende apparaten in huis. het was daarom des te pijnlijker dat de CLOi-robot niet wilde luisteren. Het begon allemaal nog voorspoedig voor VanderWaal. In een dialoog over sporten besloot de CLOi-robot de wasmachine vast in te stellen zodat VanderWaal na het sporten zo zijn bezwete spullen kon reinigen. Maar vervolgens vroeg VanderWaal naar wat details over het wasprogramma. Daarop bleef het stil en reageerde de robot nergens meer op.

 

1
Reacties
Pieter 10 januari 2018 13:26

Als je je robot KLOOI (CLOi) noemt, kun je dat wel verwachten

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.