LG Display komt met eigen e-reader-schermen

29 december 2009
LG Display probeert met eigen e-reader-schermen een positie te verwerven in de groeiende markt voor e-reader-apparatuur. Het Zuid-Koreaanse bedrijf sloot daartoe twee contracten met toeleveranciers van technologie, beide dochters van het Taiwanese Prime View International (PVI).

LG Display sloot een overeenkomst met het Amerikaanse E-Ink voor de levering van de e-paper-technologie. Hydis Technology gaat samen met LG Display de schermeneenheden produceren. LG Display heeft daarvoor een belang genomen in Hydis. De bedrijven zijn de verplichting aangegaan producten van elkaar af te nemen. Hydis en E-Ink zijn beide dochterondernemingen van Prime View International (PVI). LG Display heeft ook een klein belang genomen in PVI.

Het verschil met een LCD-scherm is dat een e-reader-scherm geen verlichting nodig heeft. De tekst is zichtbaar tegen een wit-reflecterende achtergrond. PVI levert nu de schermen voor de Amazon Kindle en de e-reader van Sony, samen goed voor tweederde van de e-reader-schermenmarkt. Volgens LG Display-president Kwon Young-soo is het belangrijk voor de ontwikkeling van die markt dat meer partijen actief zijn.

Tot nog toe zijn de Taiwanese bedrijven AU Optronics en Chi Mei Optoelectronics de belangrijkste leveranciers van deze schermen naast PVI. Chi Mei Optoelectronics sloot vorige maand een vergelijkbare overeenkomst met PVI. AU Optronics investeerde in SiPix Imaging, een bedrijf dat een vergelijkbare technologie als E-Ink heeft.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.