Overslaan en naar de inhoud gaan

LG Display komt met eigen e-reader-schermen

LG Display sloot een overeenkomst met het Amerikaanse E-Ink voor de levering van de e-paper-technologie. Hydis Technology gaat samen met LG Display de schermeneenheden produceren. LG Display heeft daarvoor een belang genomen in Hydis. De bedrijven zijn de verplichting aangegaan producten van elkaar af te nemen. Hydis en E-Ink zijn beide dochterondernemingen van Prime View International (PVI). LG Display heeft ook een klein belang genomen in PVI.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het verschil met een LCD-scherm is dat een e-reader-scherm geen verlichting nodig heeft. De tekst is zichtbaar tegen een wit-reflecterende achtergrond. PVI levert nu de schermen voor de Amazon Kindle en de e-reader van Sony, samen goed voor tweederde van de e-reader-schermenmarkt. Volgens LG Display-president Kwon Young-soo is het belangrijk voor de ontwikkeling van die markt dat meer partijen actief zijn.

Tot nog toe zijn de Taiwanese bedrijven AU Optronics en Chi Mei Optoelectronics de belangrijkste leveranciers van deze schermen naast PVI. Chi Mei Optoelectronics sloot vorige maand een vergelijkbare overeenkomst met PVI. AU Optronics investeerde in SiPix Imaging, een bedrijf dat een vergelijkbare technologie als E-Ink heeft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in