Overslaan en naar de inhoud gaan

Léo Apotheker: ‘Ik deed het niet alleen’

Léo Apotheker, de man die aan het hoofd stond van HP toen het Autonomy overnam, heeft flink wat over zich heen gekregen nadat HP aankondigde 5 miljard dollar op de aankoopprijs af te schrijven. Nu komt hij met zijn weerwoord waarin hij zegt dat hij niet als enige bij HP de beslissing nam om Autonony over te nemen.
Léo Apotheker
© HP
HP

Apotheker mailde een verklaring naar persbureau Bloomberg waarin hij schrijft dat "geen enkele CEO in staat is de beslissing tot een dergelijke grote overname in isolatie te nemen, zeker niet binnen een bedrijf zo groot als HP. En helemaal niet zonder de steun van de voorzitter van de directieraad".

Zonder hem bij naam te noemen richt Apotheker zijn pijlen op ‘chairman of the board’ Ray Lane. Apotheker: “De directieraad van HP heeft, onder leiding van zijn voorzitter, heel vaak over de overname gesproken en steunde deze unaniem, evenals het onderliggende strategische doel HP’s aanwezigheid in de markt voor ‘enterprise data’ te vergroten”.

Board was unaniem voor overname Autonomy

Apotheker wil met zijn verklaring tegengaan dat alle schuld voor de slechte deal met Autonomy bij hem komt te liggen. Daar heeft Apotheker een punt. Een maand na de overname van Autonomy moest Apotheker het veld ruimen als CEO en werd zijn positie overgenomen door Meg Whitman, die ook in de ‘board’ zat die unaniem instemde met de overname van Autonomy.

Apothekers vertrek had overigens niets met die overname van doen. Hij moest weg omdat de resultaten van HP tegenvielen, hij had onrust veroorzaakt door aan te kondigen dat HP van zijn pc-divisie af wilde en zou stoppen met het handhelds en het tablet-project van het net overgenomen Palm.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in