Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenovo maakt smartphone 5,2 millimeter dun

5,2 millimeter dun is Lenovo's Moto Z; de dunste smartphone op dit prestatieniveau, claimt Lenovo. De Moto Z heeft een Quad HD AMOLED-scherm van 5,5 inch, wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 820 System on a Chip met 2,2GHz quad-core processor, een Adreno 530 grafische processor en 4 gigabyte RAM. Er zit een 13MP camera in met lensopening f/1.8 en optische beeldstabilisatie. De traditionele 3,5 inch aansluiting voor hoofdtelefoons ontbreekt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daarvoor in de plaats gebruikt de Moto Z een USB type C-aansluiting. De accu van 2600 mAh houdt de smartphone tot 30 uur in de lucht, claimt Lenovo.

De Moto Z Force is dikker: 7 millimeter. Die ruimte wordt benut voor een zwaardere oplaadbare batterij van 3500 mAh. Verder lijkt het apparaat sterk op de dunnere broer, maar de camera is 21 MP en het scherm is breukbestendig.

Extra modules

Lenovo maakt bij deze lijn enkele modules beschikbaar die de functionaliteit kunnen verbeteren. Deze MotoMods klik je aan de achterkant aan je telefoon en blijven op hun plaats dankzij 4 magneetjes. MotoMods die nu al aangekondigd zijn, zijn een extra accu van 22 mAh, een met JBL ontworpen geluidssysteem dat een eigen accu heeft van 100 mAh, en een picoprojector die afbeeldingen tot 70 inch kan projecteren. Lenovo belooft dat MotoMods ook bij toekomstige modellen in de Moto Z-lijn bruikbaar blijven.

Het is nog onbekend wat de apparaten gaan kosten, en wanneer ze in Nederland te krijg zijn. Lenovo distribueert ze in eerste instantie allen via telecomprovider Verizon in de VS. In de herfst komen ze in ieder geval in de VS ook beschikbaar voor gebruik bij andere providers.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in