Lege schappen bij AH na computerstoring

30 juni 2011
Albert Heijn kampt bij een aantal van zijn winkels nog met lege schappen. De oorzaak: een computerstoring die de distributiecentra trof.

De problemen ontstonden maandag, en hielden ook dinsdag aan. AH zocht daar zelf niet de publiciteit mee. Maar het kreeg die publiciteit toch toen een intern memo uitlekte naar GeenStijl.

In dat memo van dinsdagavond 19.00 uur meldt de coördinator van het Procesincidententeam dat een systeemverstoring die kennelijk al maandag begon, nog steeds niet opgelost is. Het probleem was zo ernstig dat het besluit moest worden genomen om de productie in de distributiecentra Pijnacker, Zaandam en Zwolle helemaal stil te leggen.

Geen details verstrekt
AH heeft geen mededelingen gedaan over de aard van de storing en heeft ook niet erkend dat het door GeenStijl gepubliceerde memo authentiek is. Maar een woordvoerder erkende tegenover persbureau ANP wel dat AH een computerstoring had gehad, en dat ook vandaag nog de bevoorrading niet optimaal was. Dat is van voorbijgaande aard. De storing zelf is gisteren al wel verholpen.

100 van de 840 AH-winkels hadden last van het probleem. Hoeveel omzet AH erdoor gederfd heeft, wil het bedrijf niet zeggen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.