Landelijk stroomverbruik realtime op internet

19 september 2011
TenneT laat binnenkort op internet live zien hoeveel stroom in Nederland wordt verbruikt.

De elektriciteitsnetbeheerder toont de informatie realtime vanaf 10 oktober. De actie is onderdeel van The Energy Challenge die op die dag (10-10) plaatsvindt. The Energy Challenge is bedoeld om te laten zien hoe gemakkelijk het is om energie te besparen. De actie is ontstaan in Groot-Brittannië en vindt nu in diverse landen navolging.

Particulieren, bedrijven en overheden worden in Nederland uitgedaagd om op 10 oktober het energieverbruik met minstens 10 procent te reduceren. De realtime stroommeter van TenneT moet aantonen dat energiebesparing vrij eenvoudig te realiseren is en laat direct het resultaat zien.

Om inzichtelijk te maken hoe op huis- en kantoorniveau energie te besparen is, worden in een wijk in Hoofddorp en bij het stadhuis van Amsterdam een energiemeter geplaatst. De verbruikcijfers van deze meters worden vergeleken met het landelijk gemiddelde.

TenneT maakte enkele weken geleden bekend dat de groei van het elektriciteitsverbruik in 2011 afneemt. Het landelijk verbruik was in juli 104.794 gigawattuur (GWh), iets lager dan de twee maanden ervoor.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.