Beheer

Netwerken
gezondheidszorg

Landelijk Schakelpunt gaat door

Een convenant voor een periode van 5 jaar afgesloten.

1 maart 2016

Een convenant voor een periode van 5 jaar afgesloten.

23 partijen uit de zorg en ICT hebben een convenant getekend om de komende vijf jaar door te gaan met de VZVZ (Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie) en het Landelijk Schakelpunt.

Het convenant 'Gebruik Landelijke Zorginfrastructuur 2016 - 2020' is ondertekend door 23 partijen, waaronder de koepel van apothekers (KNMP), huisartsen (LHV), Zorgverzekeraars Nederland, Nictiz en leveranciers van zorginformatiesystemen.

Daarmee is een eerste convenantperiode afgesloten die vooral in het teken stond van aansluiten en het verkrijgen van toestemming van patiënten en het daadwerkelijk gebruik. De komende vijf jaar zal het Landelijk Schakelpunt doorontwikkeld worden met als doel verbreding en verdieping van het Lsb. 

Inmiddels werkt 90 procent van de huisartspraktijken ermee, 95 procent van de apotheken en huisartsenposten en 89 procent van de ziekenhuizen. Bijna 9,9 miljoen Nederlanders hebben hun zorgverleners toestemming gegeven om hun gegevens beschikbaar te stellen voor uitwisseling als dat voor hun behandeling van belang is. 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.