Development

Software-ontwikkeling
Winnaars NAF Architectuur Prijs 2018

Landelijk Architectuur Congres sneuvelt, leve de Architectuurdag!

Na 20 jaar stopt het belangrijkste congres voor IT-architecten.

Winnaars NAF Architectuur Prijs 2018 © NAF,  Ad Vereijken, Foto ID
20 mei 2019

Na 20 jaar stopt het belangrijkste congres voor IT-architecten.

Het doek valt voor het Landelijk Architectuur Congres (LAC). Een nieuwe vorm staat echter in de steigers.

Op de website van congresorganisatie ckc-seminars staat de voorgenomen datum in november voor het LAC 2019 nog vermeld. Maar het besluit het congres niet in deze vorm te organiseren, is gevallen. De aanleiding is feedback van partners, sprekers en bezoekers. "Na 20 jaar is het nodig om te vernieuwen", zegt congresorganisatie Angélica Willems-Wildenboer.

Dat betekent niet dat de IT-architecten en hun relaties zoals IT-professionals, gebruikers, CIO’s en leveranciers, geen behoefte meer hebben aan een contactdag. "Vanaf 27 mei zullen we daarom een nieuwe architectuur dag lanceren,"zegt Willems.

De pagina van het Landelijk Architectuur Congres is inmiddels offline gehaald. Het congres bestond de afgelopen jaren uit twee dagen gevuld met enkele tientallen sessies verdeeld over een handvol tracks. Op het LAC Diner op het eind van de eerste dag werd altijd de NAF Architectuurprijs uitgereikt.

Hoe de Architectuurdag er straks uit gaat zien, kan Willems niets over zeggen tot volgende week. Afgaande op de naam zal het evenement kleiner van opzet zijn. In ieder geval is de promotie voor de NAF-architectuurprijs een week uitgesteld. 

 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.