Overslaan en naar de inhoud gaan

NAF maakt nominaties Architectuurprijs 2018 bekend

Woningstichting De Key, Goede Doelen Loterijen en ProRail zijn de drie architectuurprojecten die dit jaar zijn genomineerd voor de NAF Architectuurprijs 2018. De jury noemt de drie nominaties zeer volwaardige architectuurprojecten. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden, die wordt besteed aan een door de prijswinnaar te bepalen goed doel.
Sculptuur van NAF Architecuurprijs
© NAF
NAF

De NAF-architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste digitale architectuur. De NAF-architectuurprijs wordt uitgereikt aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van business- of IT-architectuur.

“De inzendingen die zich hebben weten te nomineren voor de prijs van dit jaar waren niet doordrenkt van agile aanpakken, maar wel in de projecten zorgvuldig gebruikt wanneer het zinvol kon worden toegepast”, aldus de jury van de NAF Architectuurprijs 2018.

Dit zijn de genomineerden:

  • Woningstichting De Key met een project voor de versterking van de financiële functie met een groot aantal degelijke architectuurproducten.
  • Goede Doelen Loterijen waar naast een enterprise architectuur ook een referentiearchitectuur en daarvan afgeleide solution architecturen werden gedefinieerd om een totaal systeemlandschap te moderniseren met o.a. microservices.
  • ProRail die de vernieuwing van het systeem dat het spoor bedient en de treinen op het juiste moment naar de juiste sporen leidt, heeft aangepakt met “just in time architectuur”.

De jury van de NAF Architectuurprijs bestaat uit Paul Teeuwen (Labyrint), Peter Beijer (DXC Technology), Martin van den Berg (De Nederlandsche Bank/Vrije Universiteit) en Rian van Heur (AG Connect). De prijs wordt op 15 november bekend gemaakt tijdens het LAC Congres.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in