Loopbaan

Carriere
Dominique Leroy

Laatste week bij Proximus voor nieuwe KPN-CEO

Proximus stuurt naar KPN overstappende CEO toch eerder de deur uit.

Dominique Leroy © Proximus
15 september 2019

Proximus stuurt naar KPN overstappende CEO toch eerder de deur uit.

CEO Dominique Leroy gaat toch niet haar laatste maanden bij de Belgische telecomaanbieder Proximus uitzitten, voordat ze in dienst treedt als nieuwe CEO van de Nederlandse branchegenoot KPN. Het management van Proximus lijkt toch gevoelig voor eisen van de vakbonden dat de overstappende topvrouw per direct haar functie bij het Belgische bedrijf moet neerleggen. Deze week is Leroy's laatste bij Proximus.

Afgelopen week zijn de bevoegdheden van de vertrekkend topvrouw al ingeperkt. Dat is gedaan nadat het management de eisen van de bonden voor een direct vertrek naast zich neer had gelegd. De bedoeling van de Proximus-leiding was toen dat de CEO zou aanblijven tot haar overstap naar KPN. De bonden vrezen dat Leroy na haar overstap een "telecomaanval op België" zal uitvoeren. De topvrouw heeft eerder al verklaard niet aan een fusie van de twee telecombedrijven te denken.

'Herstellen van sereen klimaat'

Leroy krijgt nu toch een vervroegd vertrek, bij Proximus. Ze zal het Belgische telecombedrijf per 20 september verlaten, zo is ze overeengekomen met het management. Haar aantreden bij KPN staat gepland op 1 december. De verklaring die Proximus geeft voor het toch eerdere aftreden, is dat dit is gedaan "met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming".

"In de komende week zal ze al haar dossiers overdragen aan CFO Sandrine Dufour die aangesteld is als CEO ad interim vanaf 21 september, met de steun van Stefaan De Clerck, voorzitter van de Raad van Bestuur." De zoektocht naar een opvolger voor Leroy moet formeel nog beginnen. "De Raad van Bestuur heeft de procedure voor het zoeken naar een opvolger opgestart en zal in de vergadering van 19 september het profiel van de nieuwe CEO goedkeuren en een executive search consultant aanstellen om het bedrijf bij te staan in deze procedure."

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.