Overslaan en naar de inhoud gaan

KubeAcademy Pro hoopt kenniskloof rondom Kubernetes verder te dichten

Kubernetes wordt voor steeds meer organisaties en ontwikkelaars een belangrijke tool voor de ontwikkeling van software. Toch weet nog lang niet iedereen hoe hij met de techniek om moet gaan. VMware startte daarom in 2019 de KubeAcademy, die in de herfst van 2020 werd uitgebreid met de KubeAcademy Pro. Inmiddels hebben ruim 200.000 mensen een cursus gevolgd via het platform, vertelt Joe Beda, principal engineer bij VMware en co-creator van Kubernetes, aan AG Connect.
Kubernetes
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Wie met Kubernetes aan de slag wilde, was vaak aangewezen op betaalde trainingen of moest zelf op zoek naar een gratis cursus op bijvoorbeeld YouTube. Maar wie net begint, weet vaak niet waar je moet beginnen. "Wat moet je weten voor de rol die je wilt of hebt? Hoe goed moet je het weten? Het beantwoorden van deze vragen en het controleren van de inhoud, is een uitdaging als je niet weet waar je moet zoeken", zegt Beda. VMware begon daarom de KubeAcademy, een plek waar geïnteresseerden gratis, productonafhankelijke trainingen en cursussen kunnen volgen op het gebied van Kubernetes en cloud-native.

KubeAcademy verscheen al in augustus 2019. Deelnemers kunnen hier zonder enige voorkennis beginnen met Kubernetes en gaandeweg hun kennis verdiepen. Wie nog helemaal niet weet waar te beginnen kan ook een assessment quiz doen, waarmee gepersonaliseerde aanbevelingen worden gedaan op basis van het huidige kennisniveau en verantwoordelijkheden. Tegelijkertijd kunnen ook meer gevorderde mensen deelnemen. "De onderwerpen van de cursussen verschillen van 'Aan de slag met Kubernetes' - verreweg onze meest populaire cursus - tot 'Netwerken in Kubernetes' en veel daartussenin." De cursussen worden verzorgd door Kubernetes-architecten van VMware, field engineers, trainers en ambassadeurs. 

Een half jaar geleden werd echter besloten om het platform verder uit te breiden met KubeAcademy Pro, waar - nog altijd gratis - meer diepgang geboden wordt. "De lessen van KubeAcademy duren slechts vijf tot vijftien minuten. Bij sommige onderwerpen is echter meer tijd nodig. KubeAcademy Pro-sessies duren daarom tussen de vijftien en 40 minuten, waarbij instructeurs diep in ieder onderwerp duiken", legt Beda uit. Dat platform wordt nog altijd verder uitgebreid. 

Uitdaging: tempo bijhouden

Hoewel de beide platforms inmiddels aardig zijn uitgebreid, blijft het een uitdaging om up-to-date te blijven. Het Kubernetes-ecosysteem blijft zich uitbreiden en niet alles kan altijd behandeld worden. "We moeten goed nadenken over welke onderwerpen we het hebben, om er zeker van te zijn dat ze van belang zijn voor ons publiek. Bovendien zijn er veel spannende projecten rondom Kubernetes, die we onmogelijk allemaal kunnen behandelen. Zaken verduidelijken is dan ook één van de manieren waarop KubeAcademy en VMware Tanzu als geheel mensen probeert te helpen."

Daarnaast groeit de vraag naar de cursussen nog altijd. In de eerste week dat KubeAcademy verscheen, kwamen er al 4.000 aanmeldingen binnen. Inmiddels hebben ruim 200.000 mensen een cursus gevolgd via het platform. "Er is steeds meer vraag naar de cursussen, informatiemateriaal en andere content die we aanbieden. Bovendien hebben de KubeAcademy -instructeurs ook nog hun dagelijkse werk bij VMware, waardoor ze vaak bezig zijn met klanten en andere projecten die een hoge prioriteit hebben."

Om toch aan de vraag te kunnen voldoen, zijn webinars met instructeurs opgezet en is er ieder kwartaal een Ask Me Anything-webinar waar vragen gesteld kunnen worden. De komende tijd worden bovendien meer cursussen toegevoegd, bijvoorbeeld over clusterarchitectuur, GitOps en CI/CD. Daarnaast verschijnen binnenkort interactieve cursussen, die op Kubernetes zelf worden uitgevoerd. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in