Management

Juridische zaken

KPN voor de rechter om overname semafoniebedrijf

17 augustus 2015
De Eindhovense ondernemer Chris van Steenbergen heeft met zijn bedrijven BiQ Group en The Telecom Company een kort geding aangespannen tegen KPN over de volgens hem onrechtmatige overname van zijn semafoniebedrijf.

De Eindhovense ondernemer Chris van Steenbergen heeft met zijn bedrijven BiQ Group en The Telecom Company een kort geding aangespannen tegen KPN. Het telecombedrijf heeft zijn semafoniebedrijf vorig jaar van Euromessage, een dochteronderneming van Van Steenbergen overgenomen, die daar naar eigen zeggen niet in is gekend. De vraag is nu of KPN dat wist.

Door de overname van het semafoniebedrijf is KPN nu monopolist op de Nederlandse markt voor semafoons. Daarbij gaat het om buzzers, ofwel pagers. Bij de overname kreeg KPN de klanten van Van Steenbergen, de apparatuur waarmee het bedrijf tekstberichten verstuurde en webadressen in handen. De markt voor semafonie is weliswaar klein met enkele tienduizenden gebruikers, maar wel stabiel. Tot de verkoop eind vorig jaar waren KPN en het semafoniebedrijf van Van Steenbergen de belangrijkste spelers. Inmiddels is KPN nu monopolist door de overname.

Volgens Van Steenbergen is hij opgelicht door de bestuurders van Euromessage. Zij zouden het semafoniebedrijf zonder zijn medeweten verkocht hebben aan KPN. “I k blijk door mijn eigen mensen in de maling te zijn genomen. Maar ook KPN zit fout: die wisten dat de klanten, de centrale en de servers niet via deze onderneming verkocht konden worden. Maar ze hebben de koop toch doorgezet”, verklaart hij tegenover NRC Handelsblad.


Van Steenbergen eist nu zijn bedrijf terug en wil dat de rechter bepaalt of hier sprake is van een onrechtmatige overname en of KPN dat ook heeft geweten.Aangezien Euromessage failliet is, richt hij zich op KPN.

KPN heeft tegenover NRC laten weten dat het een zakelijk geschil heeft met Van Steenbergen en geen uitspraken hierover kan doen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.