Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN-topman Ibarra neemt ontslag

KPN moet op zoek naar een nieuwe topman. Maximo Ibarra heeft aangegeven per 30 september te zullen vertrekken bij het bedrijf.
Maximo Ibarra
© KPN
KPN

De aankondiging heeft volgens het telecombedrijf niets te maken met de grote netwerkstoring van maandag, waardoor onder meer hulpdiensten en noodnummers lange tijd niet bereikbaar waren.

Volgens de verklaring van KPN liggen "dringende familiaire redenen" ten grondslag aan zijn beslissing. Ibarra gaat terug naar Italië. De komende drie maanden gebruikt hij om de overdracht naar een opvolger soepel te laten verlopen. Wie Ibarra opvolgt, is nog niet bekend.

Ibarra, die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, staat pas sinds april 2018 aan het roer bij KPN. Hij zegt de timing van zijn beslissing te betreuren, maar stelt dat hij geen andere keuze heeft. De raad van commissarissen van KPN betreurt bij monde van voorzitter Duco Sickinghe de beslissing van de topman, maar benadrukt dat het bedrijf er goed voor staat.

Toch naar SKY Italia

Ibarra was de eerste niet-Nederlander die de leiding kreeg bij KPN. Zijn ambitie zou zijn geweest om KPN na jaren van bezuinigingen weer terug op het overnamepad te zetten. Hij had ervaring met grote overnames. Zo was hij voor zijn aantreden bij KPN in 2016, één van de architecten van de grote samenvoeging van het draadloze netwerk van VimpelCom met de lokale eenheid van CK Hutchison, één van de grootste telecomdeals in Europa. Een ander initiatief van Ibarra waren de plannen voor versnelde aanleg van glasvezel waar KPN het afgelopen jaar op heeft ingezet.

Naar verluidt voert Ibarra inmiddels gesprekken met het Amerikaanse Comcast over een topfunctie bij het betaaltelevisiebedrijf Sky Italia, zo meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Hij zou daarvoor niet de enige kandidaat zijn.

Volgens het Financieele Dagblad heeft het versnelde vertrek van Ibarra gevolgen voor zijn beloning. Hij kreeg een half miljoen aandelen KPN onder voorwaarde dat hij een aantal doelen zou bereiken. Die zijn nu buiten bereik.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in