Loopbaan

Carriere
Maximo Ibarra

KPN-topman Ibarra neemt ontslag

Familiezaken zijn oorzaak besluit.

Maximo Ibarra © KPN
25 juni 2019

Familiezaken zijn oorzaak besluit.

KPN moet op zoek naar een nieuwe topman. Maximo Ibarra heeft aangegeven per 30 september te zullen vertrekken bij het bedrijf.

De aankondiging heeft volgens het telecombedrijf niets te maken met de grote netwerkstoring van maandag, waardoor onder meer hulpdiensten en noodnummers lange tijd niet bereikbaar waren.

Volgens de verklaring van KPN liggen "dringende familiaire redenen" ten grondslag aan zijn beslissing. Ibarra gaat terug naar Italië. De komende drie maanden gebruikt hij om de overdracht naar een opvolger soepel te laten verlopen. Wie Ibarra opvolgt, is nog niet bekend.

Ibarra, die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, staat pas sinds april 2018 aan het roer bij KPN. Hij zegt de timing van zijn beslissing te betreuren, maar stelt dat hij geen andere keuze heeft. De raad van commissarissen van KPN betreurt bij monde van voorzitter Duco Sickinghe de beslissing van de topman, maar benadrukt dat het bedrijf er goed voor staat.

Toch naar SKY Italia

Ibarra was de eerste niet-Nederlander die de leiding kreeg bij KPN. Zijn ambitie zou zijn geweest om KPN na jaren van bezuinigingen weer terug op het overnamepad te zetten. Hij had ervaring met grote overnames. Zo was hij voor zijn aantreden bij KPN in 2016, één van de architecten van de grote samenvoeging van het draadloze netwerk van VimpelCom met de lokale eenheid van CK Hutchison, één van de grootste telecomdeals in Europa. Een ander initiatief van Ibarra waren de plannen voor versnelde aanleg van glasvezel waar KPN het afgelopen jaar op heeft ingezet.

Naar verluidt voert Ibarra inmiddels gesprekken met het Amerikaanse Comcast over een topfunctie bij het betaaltelevisiebedrijf Sky Italia, zo meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Hij zou daarvoor niet de enige kandidaat zijn.

Volgens het Financieele Dagblad heeft het versnelde vertrek van Ibarra gevolgen voor zijn beloning. Hij kreeg een half miljoen aandelen KPN onder voorwaarde dat hij een aantal doelen zou bereiken. Die zijn nu buiten bereik.

Lees meer over
2
Reacties
Rob Kobussen 29 juni 2019 10:44

Laten we hopen dat die gekkigheid die hij van plan was met XS4ALL nu ook van de baan is.

Hans Bezemer 25 juni 2019 13:03

Betekent dit dat XS4ALL toch weer mag blijven? ;-)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.