Beheer

Netwerken

KPN redt netwerk met versnelde software-update

21 november 2015
De storing waar KPN sinds vrijdagochtend mee kampte, was zaterdag aan het begin van de middag nagenoeg verholpen. Op ongeveer tienduizend abonnees na, konden de 1,8 miljoen klanten rond het middaguur weer interactieve televisie kijken. Dat meldt KPN op Twitter.

"Zo'n 90 procent van de huishoudens kon zaterdagochtend weer tv kijken, de laatste 10 procent hopen we in de loop van de ochtend weer aan te sluiten", aldus een woordvoerder van KPN. De problemen met internet en vaste telefonie waren vrijdag al verholpen.

Update

"In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben we een software-update doorgevoerd, daardoor zijn de meeste problemen verholpen", zegt de woordvoerder. Dit is een gigantische operatie. "Normaal voeren we updates in enkele weken door, nu dus in één nacht."

Nadenken over compensatie

De landelijke storing begon vrijdag eind van de ochtend op het netwerk van KPN, zowel internet als tv en telefonie hadden er last van. Het bedrijf denkt nog na over een "gebaar" naar de klanten. "Onze prioriteit ligt bij het verhelpen van de problemen. Daarna gaan we bekijken wat we ter compensatie kunnen aanbieden. De programma's van vrijdagavond kunnen sowieso gratis bekeken worden."

KPN verwacht nu dat alle storingen om 12:00 uur vandaag zijn opgelost.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.