Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN begint met bellen over 4G

KPN kondigt aan klanten met een Samsung S6 en S6 Edge in staat te stellen ook voor het spraakverkeer het 4G-netwerk te gebruiken. Het bedrijf belooft veel betere geluidskwaliteit. Hoewel dataverkeer al lange tijd via 4G wordt afgehandeld, verloopt spraak nog via het 2G- of 3G-netwerk. De kwaliteitsverbetering is vooral merkbaar wanneer beide gespreksdeelnemers gebruik kunnen maken van 4G-bellen.
bellende vrouw

Voor de vernieuwing moeten er instellingen aan het toestel worden aangepast. KPN doet dat met behulp van een over-the-air (OTA) update. Vandaag krijgen de eerste klanten die nieuwe firmware. In de komende weken sluit KPN stapsgewijs meer klanten aan. Eerst alleen eigenaren van de genoemde toestellen, daarna volgt ook een uitbreiding naar andere smartphonemerken en -types.

Hoop voor klanten met slechte dekking in huis

KPN heeft het bellen over LTE (4G) - ook wel aangeduid met Voive over LTE of VoLTE) - opgezet in nauwe samenwerking met Samsung. Vandaar dat de eigenaren de Samsung-toestellen er het eerst gebruik van kunnen maken. Niet alleen de geluidskwaliteit verbetert, de gesprekken komen ook veel sneller tot stand.

Volgend jaar gaat KPN ook aan de slag met bellen over wifi. Vooral op plekken waar de in-huis dekking niet toereikend is, zoals gisteren nog in het nieuws was, kunnen abonnees dan gebruik maken van het lokale draadloze netwerk. De tests starten begin 2017, de introductie volgt volgens de planning enkele maanden later.

T-Mobile en Vodafone werken ook aan vergelijkbare dienstverlening op hun netwerk, maar zijn volgens Radio 1 Nieuwsuur nog niet zo ver. Tele 2 biedt wel al enige tijd bellen over 4G.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in