Development

Infrastructuur
Blockchain.

KPMG en Cegeka maken pensioenoverzicht op basis van blockchain

Op basis van smart contracts worden pensioenberekeningen gemaakt.

11 mei 2017

Op basis van smart contracts worden pensioenberekeningen gemaakt.

KPMG en Cegeka werken samen aan een pensioenoverzicht op basis van blockchaintechnologie. Dat heeft KPMG bekend gemaakt in een persbericht.

Het doel is om Nederlanders een completer inzicht in hun pensioenen te geven. Het systeem combineert vier pijlers: de AOW, het aanvullend pensioen, de privé-pensioenvoorziening en de vermogensopbouw. Door de blockchaintechnologie kunnen pensioenaanbieders alle informatie over pensioenopbouw delen en integreren. Op basis van smart contracts worden dan pensioenberekeningen gemaakt.

KPMG meent dat het smart contract de pensioenopbouw op elk moment kan berekenen, als de startdatum, het pensioengevend salaris en het opbouwpercentage worden ingevuld. Doordat de parameters en de rekenmethode na de invoer onveranderlijk zijn, kan erop worden vertrouwd dat de pensioenopbouw klopt, aldus KPMG.

Nu kunnen Nederlanders hun pensioen al berekenen op mijnpensioenoverzicht.nl, maar daar ontbreekt het aanvullende pensioen, de AOW en het pensioen wat men al ontvangt. KPMG en Cegeka willen een volledige dekking realiseren.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.