Overslaan en naar de inhoud gaan

KPMG en Cegeka maken pensioenoverzicht op basis van blockchain

KPMG en Cegeka werken samen aan een pensioenoverzicht op basis van blockchaintechnologie. Dat heeft KPMG bekend gemaakt in een persbericht.
blockchain

Het doel is om Nederlanders een completer inzicht in hun pensioenen te geven. Het systeem combineert vier pijlers: de AOW, het aanvullend pensioen, de privé-pensioenvoorziening en de vermogensopbouw. Door de blockchaintechnologie kunnen pensioenaanbieders alle informatie over pensioenopbouw delen en integreren. Op basis van smart contracts worden dan pensioenberekeningen gemaakt.

KPMG meent dat het smart contract de pensioenopbouw op elk moment kan berekenen, als de startdatum, het pensioengevend salaris en het opbouwpercentage worden ingevuld. Doordat de parameters en de rekenmethode na de invoer onveranderlijk zijn, kan erop worden vertrouwd dat de pensioenopbouw klopt, aldus KPMG.

Nu kunnen Nederlanders hun pensioen al berekenen op mijnpensioenoverzicht.nl, maar daar ontbreekt het aanvullende pensioen, de AOW en het pensioen wat men al ontvangt. KPMG en Cegeka willen een volledige dekking realiseren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in