Beheer

Netwerken

Keukenapparatuur Miele gaat te rade bij Microsoft

13 april 2015
Miele werkt met Microsoft samen aan de ontwikkeling van slimmere keukenapparatuur. Internet in de oven of magnetron, is het idee.

Miele en Microsoft hebben een toepassing ontwikkeld die het de amateurkoks makkelijker moet maken hun oven te gebruiken. Het idee is dat kopers van keukenapparatuur van Miele op diens website recepten kunnen doorbladeren. Als er één in de smaak valt, wordt een stappenplan op de tablet of smartphone gezet; de bijbehorende instellingen worden gedownload naar de oven. Bij die laatste stap speelt Microsofts Azure Internet of Things-dienst de rol van boodschapper.

Proof of concept

Miele en Microsoft maakten hun samenwerking wereldkundig op de Hannover Messe, die deze week gehouden wordt. Op dit moment is hun systeem voor thuiskoks nog een 'proof-of-concept'; of het op de markt komt, en zo ja wanneer, is onduidelijk. Wel wordt nog verder onderzoek gedaan naar mogelijkheden als het verzamelen van statusrapporten over, probleemherkenning op afstand bij en preventief onderhoud aan consumentenapparatuur.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.