Management

Apps
corona

Kandidaten corona-app bekend, grote namen in de race

 Accenture, Capgemini, Sia Partners en ITO komen door selectie

© CC0 - Pixabay.com geralt
17 april 2020

 Accenture, Capgemini, Sia Partners en ITO komen door selectie

Een zevental overgebleven teams doet dit weekend mee aan de ‘appathon’, een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen te testen en te verbeteren. De teams zijn geselecteerd uit zevenhonderd aanmeldingen, zo meldt Rijksoverheid.

De apps van deze 7 teams zijn gekozen omdat ze het beste aansluiten bij het werkproces van de GGD voor het doen van bron- en contactonderzoek. Ook voldoen ze aan de eisen die zijn gesteld op onder anderen het gebied van privacy, data- en informatieveiligheid en gebruikersgemak.

De zeven overgebleven deelnemers zijn voornamelijk grote namen. Het gaat om Covid19, DDT Consortium, Accenture B.V., Capgemini Nederland BV, ITO, DEUS BV en Sia Partners. Belangstellenden kunnen de presentaties zaterdag en zondag volgen op www.rijksoverheid.nl/coronavirusapp.

Selectie uit zevenhonderd reacties

Er kwamen meer dan 700 reacties binnen, waaronder 660 daadwerkelijk een voorstel bevatten. De voorstellen zijn onder meer administratief beoordeeld op onder meer volledigheid en gericht op de in de uitnodiging benoemde ondersteuning van het werk van de GGD. De 63 overgebleven voorstellen werden beoordeeld door 67 experts op het terrein van epidemiologie, gezondheidszorg, privacy, informatiebeveiliging en ICT.  

Deelnemers moeten voor de appathon de broncode van hun apps ter beschikking stellen. De gegevensbescherming wordt beoordeeld, er volgt een analyse van de broncode en de informatiebeveiliging wordt onderzocht.

Planning appathon

De ‘appathon’ start zaterdagochtend om 10.00 uur met online presentaties. Wie wil kan vragen stellen.  De teams werken vervolgens met behulp van de feedback van de experts en het publiek verder. De eerste dag van de ‘appathon’ wordt om 17:00 uur afgesloten. Zondag wordt er om 10.00 uur weer gestart en presenteren de teams hun eindlossing om 16.00 uur.

 

Lees meer over
1
Reacties
Don van Riet (oud KPN ICT strateeg) 20 april 2020 16:27

Inmiddels is wel duidelijk dat ook dit IT-onderwerp bij de overheid niet in goede handen is. Een tenderproces op basis van heldere eisen en een duidelijk vastgelegd evaluatieproces gaat kennelijk de kennis en kunde daar te boven. Grote namen zeggen weinig, je kan er hoogstens een "schoonheidswedstrijd" in IT-land mee houden. Door de overgrote haast was van een zorgvuldig proces geen sprake en je kan dat er nooit achteraf tegen aan plakken. Diverse experts uit het IT en zorg werkveld willen terecht hun naam niet (meer) aan dit "shooting from the hip" project verbinden....

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.