Overslaan en naar de inhoud gaan

Kandidaten corona-app bekend, grote namen in de race

Een zevental overgebleven teams doet dit weekend mee aan de ‘appathon’, een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen te testen en te verbeteren. De teams zijn geselecteerd uit zevenhonderd aanmeldingen, zo meldt Rijksoverheid.
infected
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

De apps van deze 7 teams zijn gekozen omdat ze het beste aansluiten bij het werkproces van de GGD voor het doen van bron- en contactonderzoek. Ook voldoen ze aan de eisen die zijn gesteld op onder anderen het gebied van privacy, data- en informatieveiligheid en gebruikersgemak.

De zeven overgebleven deelnemers zijn voornamelijk grote namen. Het gaat om Covid19, DDT Consortium, Accenture B.V., Capgemini Nederland BV, ITO, DEUS BV en Sia Partners. Belangstellenden kunnen de presentaties zaterdag en zondag volgen op www.rijksoverheid.nl/coronavirusapp.

Selectie uit zevenhonderd reacties

Er kwamen meer dan 700 reacties binnen, waaronder 660 daadwerkelijk een voorstel bevatten. De voorstellen zijn onder meer administratief beoordeeld op onder meer volledigheid en gericht op de in de uitnodiging benoemde ondersteuning van het werk van de GGD. De 63 overgebleven voorstellen werden beoordeeld door 67 experts op het terrein van epidemiologie, gezondheidszorg, privacy, informatiebeveiliging en ICT.  

Deelnemers moeten voor de appathon de broncode van hun apps ter beschikking stellen. De gegevensbescherming wordt beoordeeld, er volgt een analyse van de broncode en de informatiebeveiliging wordt onderzocht.

Planning appathon

De ‘appathon’ start zaterdagochtend om 10.00 uur met online presentaties. Wie wil kan vragen stellen.  De teams werken vervolgens met behulp van de feedback van de experts en het publiek verder. De eerste dag van de ‘appathon’ wordt om 17:00 uur afgesloten. Zondag wordt er om 10.00 uur weer gestart en presenteren de teams hun eindlossing om 16.00 uur.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in