Kamer debatteert donderdag over OV-chipkaart

27 januari 2011
De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) over de fraude met anonieme OV-chipkaarten. De afgelopen dagen bleek dat manipulatie van het saldo van de chipkaart "kinderlijk eenvoudig" is.

De Kamerleden willen in het debat van vandaag (donderdag) opheldering van Schultz. Onderdeel van het debat zal ook de datum van 3 februari zijn, wanneer in Zuid-Holland de strippenkaart wordt afgeschaft en vervangen door de OV-chipkaart. Het is al enige tijd mogelijk op vrijwillige basis met de OV-chipkaart te reizen in Zuid-Holland.

Eerder zag het er naar uit dat de Kamer deze week geen ruimte in de agenda meer kon vrijmaken voor een debat. Dat blijkt nu toch te zijn gelukt. Het betreft een zogeheten 'algemeen overleg' met de commissie Infrastructuur en Milieu, dat in de plaats komt van een woensdag aangevraagd spoeddebat over de kwestie. Het overleg met de minister vindt vanmiddag plaats van 14 tot 17 uur en is live te volgen, onder meer op de website van de Tweede Kamer.

De vervoersbedrijven Connexxion en HTM lieten woensdagavond weten de OV-chipkaart volgens plan op 3 februari in te voeren en de strippenkaart niet langer te accepteren. Eerder is hetzelfde gebeurd in Rotterdam en Amsterdam.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.