Development

Apps

Jongste jailbreak voor iOS werkt ook met iPhone 5

5 februari 2013
In het kat-en-muisspelletje tussen Apple en de hackers liggen de hackers weer voor: een week na de introductie van iOS 6.1 is er al weer een effectieve jailbreak beschikbaar waarmee eigenaren van iOS-apparaten buiten de paden kunnen treden die Apple voor ze uitgezet heeft.

De jongste jailbreak staat bekend onder de naam evasi0n. Het tooltje kraakt de beperkingen die Apple doelbewust aanbrengt in zijn iOS-software. Anders dan eerdere pogingen om Apples architectuur te breken, werkt evasi0n ook op de jongste modellen van de iPhone en de iPad die iOS 6 draaien op een A6-processor. En anders dan eerdere jailbreaks als Redsn0w blijft de jailbreak ook na een herstart in stand.

Een jailbreak geeft de mogelijkheid om ook apps te installeren die Apple in zijn App Store geweigerd heeft. Daarnaast kan men ook de functionaliteit van zijn iPhone of iPad aanpassen danwel uitbreiden. Jailbreaken is volgens Nederlands recht niet verboden, maar het is volgens de verkoopvoorwaarden niet toegestaan. Volgens Apple vervalt hierdoor de garantie. Apps die buiten Apples App Store om worden aangeboden zijn bovendien niet altijd vrij van malware. Ook gaat het soms om illegale kopieën van betaalde apps uit Apples App Store. Wie zich door die bedenkingen niet van een jailbreak laat weerhouden, kan de tool downloaden op de website evasi0n.com.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.