Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongere werknemer slordiger met beveiliging

Vooral jongere gebruikers uit de generaties Z en millenials zijn slordiger met de beveiliging van hun zakelijke IT-apparatuur dan met hun privé-IT. Ouderen, zoals de boomers en generatie X zijn daar zorgvuldiger in.
Nuki Smart Lock, smartlock, slim slot|
© Nuki Home Solutions
Nuki Home Solutions

Dat blijkt uit onderzoek van EY - 2022 EY Human Risk in Cybersecurity Survey - onder duizend Amerikaanse werknemers die voor hun werk laptops of andere computers gebruiken. Onderzocht werd in hoeverre zij zich bewust waren van de noodzaak van cybersecurity en hoe ze daar in de praktijk naar handelden.

Ruim driekwart van alle ondervraagden zegt genoeg te weten van IT-beveiliging, maar vooral de jongere generaties, die ‘online’ zijn opgegroeid en gewend zijn te leven met cyberrisico’s negeren veel vaker zo lang mogelijk verplichte updates. 58% van de respondenten uit generatie Z en 42% van de millenials doet dat. Terwijl van de werknemers uit Gen X 22% hiermee zo lang mogelijk wacht en 15% van de babyboomers dat doet.

Wachtwoorden

Meer mensen uit de jongere generaties gebruiken dezelfde wachtwoorden voor hun zakelijke en privé-apparaten. Ook zijn ze er veel makkelijker in om cookies te accepteren op hun zakelijke IT-apparatuur dan de oudere werknemers.

De onderzoekers van EY waarschuwen dat werkgevers meer moeten investeren in veiliger gedrag van hun werknemers, zeker nu steeds meer jongere ‘digital natives’ aan het werk gaan en er veel meer wordt thuisgewerkt. Zij wijzen erop dat de meeste incidenten terug zijn te leiden tot fouten van individuele werknemers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in