Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeff Bezos casht voor 1,8 miljard aan Amazon-aandelen

Amazon-topman Jeff Bezos, de rijkste man op aarde, heeft afgelopen week voor 1,8 miljard dollar aan aandelen in Amazon verkocht. Flink interen op zijn belang in de webwinkelreus was hiervoor niet nodig. Bezos' deelneming nam slechts met 0,2 procent af en bedraagt nog altijd zo'n 11 procent, goed voor een waarde van 116 miljard dollar.
Jeff Bezos
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Miljardenbedragen zijn niets bijzonders voor Bezos, die zijn vermogen eind vorige week, in amper een kwartiertje, nog met meer dan 13 miljard dollar zag toenemen. Dat gebeurde toen het aandeel Amazon na sterke kwartaalcijfers flink steeg op de beurs in New York. Daardoor werd het bedrijf opnieuw meer dan 1 biljoen dollar waard.

Amazon is nu het derde Amerikaanse techbedrijf in de club van 1 biljoen, oftewel 1000 miljard dollar. Apple en Google zijn ook meer dan dat bedrag waard. Buiten de Verenigde Staten geldt dat voor het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco.

Bezos zelf is volgens cijfers van persbureau Bloomberg goed voor een totaal vermogen van bijna 127 miljard dollar. Daarmee is hij beduidend rijker dan Microsoft-oprichter Bill Gates, met een kleine 117 miljard dollar, en de Franse zakenman Bernard Arnault, die goed is voor circa 100 miljard dollar. Arnault is de grote man achter het Franse luxebedrijf LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in