Overslaan en naar de inhoud gaan

JavaScript library-project test funding via advertenties

Opensource-ontwikkelaar Feross is een project gestart dat ontwikkelaars meer armslag moet geven. Hij noemt zijn Funding-project zelf een experiment. Wanneer gebruikers open source software installeren krijgen ze een 'mededeling' van een bedrijf dat open source ondersteunt.
Met je hoofd in d ebek van een krokodil
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Het resultaat was al even te zien in versie 14.0.0 van Standard, een populaire JavaScript style guide en automatische code fixer. Bij het installeren van het gereedschap via de npm JavaScript package manager kregen ontwikkelaars een banner voorgeschoteld.

Nieuwe geldstroom aangeboord

Feross is een belangrijke ontwikkelaar die onder meer werkt aan projecten als WebTorrent en StandardJS. In totaal zegt hij zelf meer dan honderd packages op npm te onderhouden. Hij heeft het initiatief genomen om een nieuwe geldstroom aan te boren voor het onderhouden van opensourcepakketten zodat zij over langere tijd tijdig worden voorzien van beveiligingsupdates en betere stabiliteit. Het geld dat binnenkomt via de advertenties vloeit direct naar mensen die nieuwe eigenschappen creëren, aan bugfixing doen, gebruikersvragen beantwoorden en documentatie verbeteren.

Helemaal vlotjes gaat het experiment nog niet, concludeert Feross vandaag. Op de Github-pagina staat dat het project weer op pauze is gezet. Er worden nu geen advertenties meer getoond. Het experiment zorgde voor nogal wat reuring onder ontwikkelaars die niet allemaal voorstander zijn van zo'n aanpak. Feross verzekert dat de code geen cookies plaatst en niet aan tracking doet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in