Overslaan en naar de inhoud gaan

‘IT’ers zien bedreigingsdetectie als grootste security-uitdaging’

Zo’n 74 procent van IT’ers met een leidinggevende functie is van mening dat bedreigingsdetectie de grootste beveiligingsuitdaging is bij digitaliseringsprojecten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 266 IT’ers in opdracht van securityplatform Cmd, uitgevoerd door ViB.
security
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Een andere veelgenoemde grootste uitdaging is cloudbeveiliging (62 procent). Zo’n 58 procent van de digitaliseringsprojecten is door de Covid-19-pandemie versneld, zo melden de onderzoekers. Ongeveer de helft van de respondenten ziet beveiliging als een uitdaging bij digitaliseringsprojecten vanwege een gebrek aan budget.

PEBKAC

Iets minder, zo’n 47%, ziet vaardigheden en expertise als een gebrek, en het gedrag van eindgebruikers draagt ​​voor 37% bij aan de reden waarom het beveiligen van deze omgevingen een uitdaging blijft.

Het onderzoek van Cmd werd uitgevoerd om te peilen wat bij digitaliseringsprojecten tijdens de Covid-19-pandemie de grootste uitdagingen zijn. Uit de resultaten blijkt dat 58% van de digitale transformatieprojecten sterk of enigszins is versneld.

Projectafronding

Uit het onderzoek blijkt ook dat 72% van de respondenten verwacht binnen 18 maanden klaar te zijn met hun digitaliseringsproject. De meeste initiatieven voor digitale transformatie (77%) bevinden zich in het beginproces.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in