Loopbaan

Carriere
Amsterdam

IT’ers werken relatief vaak in andere regio

Vooral Amsterdam en Eindhoven in trek.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com dronepicr
28 juni 2019

Vooral Amsterdam en Eindhoven in trek.

Vrijwel overal wemelt het van de IT-vacatures, maar IT’ers zijn bovengemiddeld bereid om een baan te accepteren in een andere stad.

Dat blijkt uit gegevens van pr-eDICT van CA-ICT, dat een grafiek heeft samengesteld die de netto toename laat zien van het aantal gediplomeerde ICT’ers, afgezet tegen alle gediplomeerden, dat de afgelopen 12 maanden naar een bepaalde stad is getrokken. Van alle ICT-gediplomeerden die de afgelopen 12 maanden van werkgever zijn veranderd, was in 8% van de gevallen de nieuwe werkgever in een andere regio gevestigd. Voor gediplomeerden in het algemeen lag het percentage op 5%. De grafiek ziet er als volgt uit:

Verder valt op dat Amsterdam bovengemiddeld in trek is onder IT’ers. Van alle IT’ers die het afgelopen jaar van baan veranderde trok 7% naar de hoofdstad, terwijl dit gemiddeld over alle beroepsgroepen slechts 1% was.

Zwolle is juist minder in trek onder IT’ers en dat geldt ook voor Den Haag. Eindhoven is juist weer populairder onder IT’ers dan onder andere beroepsgroepen. Dit zal zeker ook te maken hebben met de regio Brainport, die veel interessante ICT-vacatures met zich meebrengt.

Meeste ICT-vacatures in Noord-Holland

Uit ander onderzoek van Jobdigger blijkt dat 23% van alle ICT-vacatures in 2018 een standplaats had in de provincies Noord-Holland. In Zuid-Holland bevonden zich 20% van de IT-vacatures en Noord-Brabant is goed voor 16% en 15% in Utrecht. De minste ICT-vacatures zijn er in Drenthe en Zeeland (beide 1%).

De populairste ICT-vacature in 2018 was die van softwareontwikkelaar. Die vacature kwam het meest voor in Noord-Brabant (23%), op de voet gevolgd door Noord-Holland (22%). In absolute zin kwamen er in 2018 de meeste vacatures voor softwareontwikkelaars bij in Noord-Holland, en het minst in Zeeland.

Hieronder volgt een overzicht van het aantal vacatures voor softwareontwikkelaars in 2018 per provincie:

Noord-Holland               4.282
Zuid-Holland                   3.058
Noord-Brabant               2.540
Utrecht                             2.462
Gelderland                      1.630
Overijssel                         1.337
Limburg                            496
Groningen                       434
Friesland                          332
Flevoland                         256
Drenthe                             208
Zeeland                            156

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.