Loopbaan

Carriere
UWV

IT'ers gezocht, door het UWV

Het UWV heeft niet alleen werkzoekenden in zijn bestanden, het zoekt zelf ook mensen inclusief IT'ers.

© CC BY-SA 2.0,  mystic_mabel
2 september 2019

Het UWV heeft niet alleen werkzoekenden in zijn bestanden, het zoekt zelf ook mensen inclusief IT'ers.

Uitkeringsinstantie UWV heeft behoefte aan honderden nieuwe medewerkers. Daaronder naast werkadviseurs en artsen ook analisten en IT'ers, onder meer om fraude te bestrijden. Een grote wervingscampagne begint vandaag.

Ook het UWV heeft last van de tekorten op de arbeidsmarkt. De organisatie zoekt honderden nieuwe medewerkers en begint vandaag een campagne om nieuwe collega's binnen te halen. In elk geval zijn vierhonderd werkadviseurs nodig, maar ook honderden artsen, analisten en IT'ers. Die mensen zijn ook noodzakelijk omdat het UWV volgend jaar een stijging van de werkloosheid verwacht. De komende jaren gaan er bovendien veel verzekeringsartsen met pensioen.

Controles op uitkeringen

Verder zet het bedrijf meer en meer in op het controleren of uitkeringen terecht worden uitbetaald (met onder meer datavergelijkingen, telefonische controles en huisbezoeken) en of uitkeringsgerechtigden zich aan de regels houden. Ook daarvoor zijn extra mensen nodig. Het UWV voert voor de ruim 1,2 miljoen uitkeringsgerechtigden de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA, Ziektewet en Wajong uit.

Qua directe (en openbare) vacatures bij het UWV heeft de uitkeringsverstrekker momenteel diverse IT-functies open staan. Daaronder een strategisch adviseur voor de CIO, een senior en ook een medior procesontwerper en -beheerder gegevensdiensten, een licentiemanager IV Organisatie, vijf business analisten IT, een business IT account manager, een directiesecretaris CIO Concern ICT, een senior applicatiebeheerder ICT, een business intelligence architect (op financieel gebied), een webanalist digitale dienstverlening klant & service, een medior functioneel beheerder gegevensdiensten, en een ontwikkelaar (Java Architect) beheer & ontwikkeling.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
2
Reacties
Paul Regge 09 september 2019 07:02

@Wim: Dat is mede afhankelijk van de beheersing van de Nederlandse taal.

Wim de Raadt 04 september 2019 09:20

Ze zijn allemaal op zoek maar wat betaald het ?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.