Overslaan en naar de inhoud gaan

“IT'er wil HR-medewerker op werkvloer zien”

Tip voor HR-medewerkers: “Afscheid nemen is belangrijker dan werven”. Dat was één van de uitkomsten van de paneldiscussie die gisteren plaatsvond tijdens het HR-evenement Scherpschutters van AG Connect.
© Unsplash
Unsplash

“Zodra de werknemers in dienst zijn en ze op de afdeling zitten, laat HR ze los”, zei ZZP-er Edwin van de Bospoort tijdens het event van AG Connect. “De mensen van HR, ik zie ze nooit.” Volgens Van De Bospoort - op dit moment doet hij een opdracht bij Wolters Kluwer Tax en Accounting Nederland - zou je HR-medewerkers altijd op de vloer moeten zien. HR-medewerkers moeten niet alleen een medewerker binnen halen meent hij, “maar ook zorgen voor het stuk tussen 9 en 5.”

Minder loyaal

Uit onderzoek van AG Connect en Berenschot eerder dit jaar bleek al dat IT’ers steeds minder loyaal zijn: bij een beter salarisaanbod zijn ze weg. Maar hoe bindt je die IT’ers dan aan je?

Volgens Mark van Vliet van QNH Consulting doe je dat door bijvoorbeeld kennissessies voor gelijkgestemden. “Voor de sessie ‘innoveren voor dummies’ kwamen mensen vanuit Groningen naar Amsterdam omdat ze er graag bij wilden zijn” Voor zijn werk wordt hij gedetacheerd en dus zit hij weinig op kantoor. Deze sessies zijn dan belangrijk.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Thuisgevoel

Lieke Jenniskens van Ictivity pleit juist dat ze zich thuis wil voelen binnen een bedrijf en een stem wil hebben. Dat is voor haar het belangrijkst. “Het gras is altijd groener bij de buren en er zijn altijd mensen die meer geld bieden. Maar je bindt je aan een bedrijf als je in een goed team zit.”

Scherpschutters

Heb je dit evenement gemist maar ben je wel benieuwd naar de sessies van AG Connect voor IT’ers? Niet getreurd, 16 november wordt er nog een sessie georganiseerd. Aanmelden kan via deze link.

De ICT-arbeidsmarkt

Die dikke salarissen voor IT'ers, daar willen bedrijven niet aan. De tijd van een contract tekenen in de showroom lijkt voorbij. Dan blijft de vraag hoe je die toch al moeilijk te vinden IT'ers dan aan je kunt binnen. Door te bekijken hoe ze naar vacatures zoeken bijvoorbeeld: dit zijn de drie belangrijkste trends in hun zoekgedrag. En deze vijf dingen moet je weten over de IT-arbeidsmarkt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in