Loopbaan

Carriere
Onderwijs

IT'er moet zelf kennis up-to-date houden, vindt helft HR-professionals

Ook zijn veel werknemers niet op hoogte van leerbudgetten.

14 mei 2021

Ook zijn veel werknemers niet op hoogte van leerbudgetten.

Ruim de helft van de bedrijven legt de verantwoordelijkheid om de eigen vaardigheden up-to-date te houden volledig bij de IT'er zelf neer. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.057 HR-professionals dat Lepaya samen met Panelwizard uitvoerde. Zeker 36% van de bedrijven heeft volgens de HR-specialisten die betrokken zijn bij de IT dan ook geen duidelijke strategie omtrent bij- en omscholing.

Van alle Nederlandse bedrijven legt 58% de verantwoordelijkheid voor persoonlijke groei volledig bij de werknemer neer, blijkt uit het onderzoek. Van de HR-professionals die bij IT betrokken zijn, vindt gemiddeld 55% dat dit volledig de verantwoordelijkheid is van de werknemer.

Volgens Lepaya staan daarmee de beloftes rondom een leven lang leren haaks op de situatie in de praktijk. Dat terwijl bij- en omscholing in de toekomst naar verwachting steeds belangrijker wordt:. Een derde van de ondervraagde organisaties verwacht namelijk dat hun werknemers over tien jaar als gevolg van automatisering niet meer de juiste vaardigheden bezitten om hun werk naar behoren uit te kunnen voeren. En ook binnen de IT geldt die verwachting: 33% van de HR-professionals die bij IT betrokken is spreekt deze verwachting uit.

"Het besef dat de vaardigheden van je werknemers je organisatie kan maken of breken, leeft nog verre van voldoende bij organisaties zelf. Werknemer en werkgever wijzen naar elkaar over de verantwoordelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling", zegt René Janssen, oprichter van Lepaya. "Riskant hieraan is dat beide partijen zich daardoor niet met dit cruciale onderwerp bezig te houden. Het is aan de werkgever om rechtsomkeert te maken, de benodigde skills in kaart te brengen en de weg te wijzen."

Liever nieuwe mensen dan bijscholen

Toch blijken veel bedrijven geen duidelijke strategie te hebben voor om- en bijscholing. Van alle bedrijven heeft 36% hier geen strategie voor, hetzelfde aantal als onder bedrijven die betrokken zijn bij IT. Bovendien blijken veel werknemers niet op de hoogte van de beschikbare leerbudgetten. Volgens iets meer dan de helft van de HR-specialisten die betrokken zijn bij IT is niet iedereen binnen hun organisatie op de hoogte van beschikbare leerbudgetten. 

Deze cijfers hebben volgens het onderzoek ook gevolgen voor het aannamebeleid bij bedrijven. Ruim 31% van de bij IT betrokken HR-professionals zegt namelijk dat hun bedrijven liever nieuwe mensen aannemen dan dat ze bestaande werknemers om- of bijscholen. 

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
3
Reacties
Jan Kemper 15 mei 2021 11:45

Ja, dat is lekker goedkoop!
Wel de IT'ers binnen halen die bekend zijn en de vaardigheden hebben om met de laatste technieken en tools te kunnen werken.
Om dan zo het voordeel hebben dat hun IT ontwikkeld wordt volgens de laatste stand der techniek.
Maar zelf geen cent willen uitgeven en verantwoording willen nemen om de IT kennis en vaardigheden, van hun IT medewerkers up-to-date te houden.

H Oldinkhof 14 mei 2021 13:11

@John,

Zelfs bij een nijpend tekort maak je minder kans met spelfouten in je sollicitatiebrief.

John Postelmans 14 mei 2021 12:09

Een neipend tekort aan IT ers ???? Alleen jonge goedkope broekies die alleen Windows 10 kennen!! Krijg geen enkele kans vanwege leeftijd. Ik merk er niks van terwijl ik tot vorig jaar bezig ben geweest met bijscholingen en soms nog !!!!!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.