Management

Cloud

IT-uitgaven vooral naar cloud

4 december 2013
Uitgaven aan IT zullen de komende jaren nauwelijks toenemen, aldus financieel adviseur Barclays. Reden: het toenemende gebruik van Infrastructure as a Service, in de cloud.

Barclays, dat zich baseert op cijfers van IDC, voorziet een verdrievoudiging van uitgaven aan cloud computing tussen 2012 en 2017. Schaalvoordelen en efficiëntie maken dat het voor veel bedrijven goedkoper is hun rekenwerk en opslag via het internet elders te laten plaatsvinden dan zelf een datacentrum in te richten. Iedere dollar die in de cloud wordt gespendeerd, betekent 'meerdere dollars' die niet aan hardware worden uitgegeven, aldus Barclays.

De bank voorspelt dat hardwareleveranciers en systeemintegratiespecialisten het meest te lijden zullen hebben van de afnemende vraag naar lokale systemen. Telecombedrijven en andere bedrijven die voordeel hebben van de toenemende hoeveelheid en mobiliteit van data, zoals aanbieders van Big Data-oplossingen, zullen profiteren. IDC voorziet in de jaren tot 2017 groei ter waarde van ruim 21 miljard dollar voor diensten die aan server en opslag zijn gerelateerd .

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.