Management

Apps
social media

IT remt productiviteit op de werkvloer

Nederlandse werknemers zijn veel tijd kwijt aan de hoeveelheid IT-toepassingen op de werkvloer.

© CC0 - Pixabay geralt
10 oktober 2019

Nederlandse werknemers zijn veel tijd kwijt aan de hoeveelheid IT-toepassingen op de werkvloer.

De vele IT‑toepassingen en -programma´s waarmee werknemers moeten werken, maken hen minder productief. Dit vindt 41 procent van de Nederlandse werknemers, blijkt uit onderzoek van Workfront, leverancier van een work management platform voor ondernemingen.

Volgens het onderzoeksrapport ´2020 State of Work’ vindt 41 procent van de Nederlandse werknemers dat het aantal apps waarmee zij moeten werken een negatieve invloed heeft op hun productiviteit. Het aantal communicatiemiddelen waarvan zij gebruik kunnen maken wordt daarnaast door 40 procent van de werknemers als reden gezien dat zij niet al hun werk op tijd afkrijgen. Social media wordt slechts door een kwart (23 procent) als ontregelend ervaren.

Berg e-mails

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna de helft (49 procent) van de ondervraagde werknemers hun stagnerende productiviteit wijt aan de verouderde technologie waarmee ze moeten werken. Daarnaast zegt 46 procent dat de berg e-mails die zij dagelijks moeten verwerken hun productiviteit in de weg staat. De ondervraagden geven aan dat zij tijdens hun werk gemiddeld zo’n 15,5 keer per dag worden onderbroken door digitale hulpmiddelen, waaronder e-mail, instant messaging, dan wel social media.

Anderzijds begrijpen medewerkers goed wat de voordelen van de juiste technologie zijn. 84 procent van de onderzochte medewerkers denkt dat bedrijven kansen missen door niet met modernere toepassingen te gaan werken. Ook verwachten medewerkers dat gebruiksgemak een groeitrend is, want 79 procent van de respondenten denkt dat de volgende generatie werkplektechnologie verwacht die oogt als wat ze van Amazon en Instagram gewend zijn.

Het jaarlijkse onderzoek is voor de zesde keer gehouden onder 3.750 medewerkers in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.