IT is Chinees voor ondernemer

8 december 2008
Voor ondernemers is IT volstrekte abracadabra. Zeven op de tien ondernemers in België hebben moeite met termen als ERP en SaaS. Bijna de helft weet niet wat CRM-software doet.  Meer dan veertig procent belde nog nooit via Skype. Zes op de tien hebben geen profiel op B2B-netwerksites als LinkedIn.
Een en ander blijkt uit onderzoek dat het Belgische kenniscentrum KMO-IT samen met webhostingspecialist COMBELL heeft uitgevoerd onder 1900 ondernemers. Gevraagd werd naar parate kennis van informatie- en communicatietechnologie en de manier waarop ze het internet en webgerelateerde toepassingen gebruiken.

Het onderzoek verliep in twee fasen. Tijdens evenementen kregen ondernemers een meerkeuzevragenlijst voorgeschoteld. Daarop werd gevraagd naar de betekenis van typische ICT-termen zoals ERP, Skype, 3G, CRM, SaaS, shared hosting en CMS – dus niet louter naar waar de afkortingen voor staan. Het tweede deel van het onderzoek verliep via internet. Op www.fitopinternet.be testte een onlinequiz hoe ondernemers het web en daaraan gerelateerde toepassingen gebruiken.

Volgens Combell en het kenniscentrum tonen de cijfers aan dat qua terminologie en kennis een enorme kloof gaapt tussen de IT-sector en de ondernemerswereld.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.