Branche

IT-bedrijven verwachten groei vacatures

7 november 2012
Tata Consultancy Services is door het CRF Institute uitgeroepen als beste IT werkgever van het jaar in Nederland. Op de tweede plaats eindigde Cimsolutions en derde werd Compuware. Deze bedrijven werden gekozen uit een groep van 18 genomineerde bedrijven.

Het CRF Institute certificeert sinds 1991 bedrijven die zich aantoonbaar onderscheiden door goed werkgeverschap. Het bedrijf  startte in 1991 in Nederland en is inmiddels in 45 landen actief. Voor 2013 zijn wereldwijd meer dan 750 bedrijven en organisaties gecertificeerd. Certificering met het Top Employers keurmerk is volgens diverse deelnemers een onderscheidende factor voor mensen die een baan zoeken.

Meer vrouwen nodig

De nominatie gaat gepaard met een onderzoek naar het personeelsbeleid van bedrijven. Daaruit blijkt dat ruim 80 procent van de Nederlandse Top ICT bedrijven komend jaar een tekort in hoogopgeleid personeel verwacht. Desondanks blijft men hoge eisen stellen aan nieuw personeel. Daarnaast willen de meeste bedrijven de komende drie jaar het aantal vrouwen in hun organisatie flink laten toenemen. Twee derde van de Nederlandse Top ICT bedrijven heeft diversiteit van het personeelsbestand bestempeld als strategische prioriteit.

Sowieso verwacht 67 procent van de onderzochte bedrijven dat hun personeelsbestand de komende drie jaar gaat groeien, wat wijst op een ontwikkeling die tegen de algemene trend in gaat.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.