Development

Juridische zaken
rechter

IT-adviesbureau klaagt Huawei aan voor diefstal technologie

'Chinezen verkochten technologie door aan andere landen'.

© CC0 - Pixabay
13 augustus 2021

'Chinezen verkochten technologie door aan andere landen'.

Een Amerikaans IT-adviesbureau genaamd Business Efficiency Solutions heeft Huawei aangeklaagd omdat er handelsgeheimen zouden zijn ontvreemd. Dat meldt The Register, die de aanklacht in handen heeft.

De Amerikaanse beschuldigingen variëren van ontvreemding van handelsgeheimen, oneerlijke concurrentie tot bedreigingen voor de nationale veiligheid van Pakistan. Het belangrijkste euvel: er zou een contract voor de ontwikkeling van technologie voor Pakistaanse autoriteiten niet zijn nagekomen.

De klacht werd afgelopen woensdag ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Santa Ana, in Californië. De samenwerking tussen Huawei en dee Amerikanen dateert van 2016. Het IT-bedrijf hielp Huawei vooruit met de ontwikkeling van technologie voor de lokale politie in Pakistan, in opdracht van een Pakistaanse provinciale overheidsinstantie. Het ging om een deal van zo’n 150 miljoen dollar.

Doorverkocht aan andere landen

Van een goede samenwerking is niet langer sprake. Huawei zou in 2016 zelf niet over de technische capaciteit beschikken om de gevraagde systemen te kunnen leveren en schakelde daarom het Amerikaanse adviesbureau voor de ontwikkeling van softwaresystemen. Daarna zou Huawei de ontwikkelde technologie op eigen houtje verkocht hebben aan politieafdelingen in andere landen.   

Het bedrijf stelt daarnaast zelfs dat het Huawei het mede door hun ontwikkelde gegevensuitwisselingssysteem gebruikt “om een ​​achterdeur te creëren en gegevens te verkrijgen die belangrijk zijn voor de Pakistaanse nationale veiligheid en om Pakistaanse burgers te bespioneren."

Huawei wilde geen commentaar geven op herhaaldelijke verzoeken van The Register om te reageren. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.