Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-adviesbureau klaagt Huawei aan voor diefstal technologie

Een Amerikaans IT-adviesbureau genaamd Business Efficiency Solutions heeft Huawei aangeklaagd omdat er handelsgeheimen zouden zijn ontvreemd. Dat meldt The Register, die de aanklacht in handen heeft.
rechter hamer
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

De Amerikaanse beschuldigingen variëren van ontvreemding van handelsgeheimen, oneerlijke concurrentie tot bedreigingen voor de nationale veiligheid van Pakistan. Het belangrijkste euvel: er zou een contract voor de ontwikkeling van technologie voor Pakistaanse autoriteiten niet zijn nagekomen.

De klacht werd afgelopen woensdag ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Santa Ana, in Californië. De samenwerking tussen Huawei en dee Amerikanen dateert van 2016. Het IT-bedrijf hielp Huawei vooruit met de ontwikkeling van technologie voor de lokale politie in Pakistan, in opdracht van een Pakistaanse provinciale overheidsinstantie. Het ging om een deal van zo’n 150 miljoen dollar.

Doorverkocht aan andere landen

Van een goede samenwerking is niet langer sprake. Huawei zou in 2016 zelf niet over de technische capaciteit beschikken om de gevraagde systemen te kunnen leveren en schakelde daarom het Amerikaanse adviesbureau voor de ontwikkeling van softwaresystemen. Daarna zou Huawei de ontwikkelde technologie op eigen houtje verkocht hebben aan politieafdelingen in andere landen.   

Het bedrijf stelt daarnaast zelfs dat het Huawei het mede door hun ontwikkelde gegevensuitwisselingssysteem gebruikt “om een ​​achterdeur te creëren en gegevens te verkrijgen die belangrijk zijn voor de Pakistaanse nationale veiligheid en om Pakistaanse burgers te bespioneren."

Huawei wilde geen commentaar geven op herhaaldelijke verzoeken van The Register om te reageren. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in