Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone-verkoop daalt derde kwartaal op rij

In totaal werden wereldwijd 344,4 miljoen smartphones verkocht in het tweede kwartaal; dat waren er 4,3 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2015. Marktleider is Samsung, met een aandeel van 22,3 procent. Het voerde zijn verkopen met 6,5 procent op tot 76,7 miljoen stuks. Apple heeft 12,9 procent van de markt in handen, en Huawei is op twee na grootste met een aandeel van 8,9 procent.
smartphones
© pixabay
pixabay

De sterkste groei werd gerealiseerd door Oppo, dat van 8 naar 18,5 miljoen verkochte exemplaren groeide. Dat dankt het vooral aan het succes van zijn R9, en dan met name op de Chinese markt.

Android breidt zijn overwicht in de verdeling naar besturingssystemen steeds verder uit. Het was in het tweede kwartaal geïnstalleerd op ruim 86 procent van de verkochte toestellen. In 2015 was dat in het tweede kwartaal een dikke 82 procent. De concurrenten van Apple en Samsung zakken steeds verder weg. Windows was in het tweede kwartaal op nog geen 2 miljoen verkochte smartphones geïnstalleerd; een aandeel van 0,6 procent. In 2015 werden in het tweede kwartaal nog 8,2 miljoen Windows-smartphones verkocht. Blackbarry zag de verkopen dalen van een dikke 1,1 miljoen toestellen vorig jaar naar net iets meer dan 400.000 toestellen in het afgelopen kwartaal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in