iPhone struikelt over sms'je

28 mei 2015
Sommige iPhone-bezitters worden geconfronteerd met vastlopers na ontvangst van bepaalde sms'jes. Oorzaak is een foutje in iOS.

iOS blijkt niet in staat tekstberichten met een combinatie van gewone ASCII-code en zogeheten glyphs correct te verwerken. Dat leidt ertoe dat een iOS-apparaat zichzelf opnieuw opstart, als zo'n berichtje op het scherm vertoond wordt. Naar verluidt werkt de methode om het iOS-apparaat tot een herstart te dwingen ook met berichten die via WhatsApp worden verspreid.

Vooralsnog lijkt de bug alleen vervelend voor wie slachtoffer wordt van zo'n speciaal gecomponeerd tekstbericht. Er zijn geen aanwijzingen dat deze aanleiding geeft tot een hack van het systeem, al zit er altijd een risico op escalatie in dit soort denial-of-service-aanvallen.

Apple heeft nog geen patch. Totdat die er is, kan men zich tegen het probleem wapenen door de preview-functie van berichten in het instellingenmenu uit te schakelen, en voorzichtig te zijn met het openen van tekstberichten met onbekende afzender.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.