Beheer

Software-ontwikkeling
iPhone storing

iPhone-gebruikers met iOS 12.1.2 ondervinden wifi-problemen

Vorige week al problemen met bellen, sms’en en mobiele data.

31 december 2018

Vorige week al problemen met bellen, sms’en en mobiele data.

Een groeiend aantal iPhone-bezitters geeft aan dat hun toestel na de iOS 12.1.2-update problemen heeft met wifi-verbindingen. Vorige week maakten gebruikers al melding van moeilijkheden met mobiele data, bellen en sms’en. Apple heeft nog niet gereageerd op de kwesties.

Op sociale media zoals Twitter en online fora als Reddit klagen iPhone-eigenaren van over de hele wereld over iOS 12.1.2. De update werd vorige week uitgebracht omdat Turkse gebruikers problemen ondervonden met mobiele data. iOS 12.1.2 moest dat oplossen maar lijkt de bug juist naar veel meer iPhones te brengen. Sinds Kerst maken gebruikers melding van problemen met het sturen en ontvangen van sms’jes, de totstandbrenging van telefoongesprekken en mobiel datagebruik. Nu stromen er ook klachten binnen over de wifi-verbinding van de iPhone, merkt onder andere Forbes op.

Wifi-problemen leiden tot ergenis 

Verschillende soorten iPhones met iOS 12.1.2 kampen met uiteenlopende wifi-klachten. De wifi-verbinding valt plots weg en is daarna niet meer te herstellen, het wifi-wachtwoord zou fout zijn of de wifi-optie zou helemaal niet meer in te schakelen zijn. Een iPhone 8-gebruiker die sinds vorige week iOS 12.1.2 draait, laat aan AG Connect weten dat zijn telefoon regelmatig de wifi-verbinding verliest maar die wel weer herstelt.

Apple heeft nog geen oplossing

De iPhone opnieuw opstarten of zelfs terugzetten naar de fabrieksinstellingen helpt volgens gedupeerden niet. Apple zegt op Twitter dat het gebruikers wil helpen via privéberichten, maar draagt geen oplossing aan. Volgens kenners is er namelijk nog geen oplossing, waardoor het aan te raden is om voorlopig niet te updaten naar iOS 12.1.2. 

Forbes schrijft dat de fabrikant werkt aan iOS 12.1.3 maar weet niet wat de update met zich meebrengt. Of de problemen met wifi, mobiele data, bellen en sms’en met iOS 12.1.3 worden opgelost, is daarom nog niet bekend.     

Lees meer over
4
Reacties
Esther v hoof 21 januari 2019 11:44

Ik heb na12.1.2 dat iedere x als ik mijn iPhone 7 uit stand By bak dat WiFi weer opgestart word. Dat betekent dus als mijn beeld zwart word de WiFi niet in werking is en zodra ik de iPhone actief maak gaat hij WiFi pas zoeken...

Fransje 11 januari 2019 10:56

Haha, AG Connect trapt er opnieuw in. Wisten jullie niet dat er bij elke update van iOS een paar grappenmakers zijn die een persbericht de wereld in slingeren dat er bij deze update wifi-problemen zijn? En iedere keer zien zij hun bericht als serieus nieuws terug op diverse websites. En iedere keer ook denken zij dat dit toch echt de laatste keer moet zijn dat dit nieuws wordt overgenomen. Maar nee hoor. Zal ik het bericht over wifi-problemen bij iOS 12.2 alvast schrijven voor jullie?

Orford Ness 31 december 2018 16:09

iOS 12.1.3 heb ik op mijn iPhone SE al een week en het werkt prima voor alle telecom.
Orford

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.