iPhone en iPad maken beeldscherm van muur

12 augustus 2011
Uit een patentaanvraag bij het Amerikaanse patentbureau blijkt dat Apple werkt aan projectoren die geïntegreerd zijn in de iPhone en iPad. Kennelijk is het ook de bedoeling samenwerking te bevorderen door meerdere apparaten één ‘werkblad’ te laten projecteren.

Dat meldt Patently Apple, dat de gisteren gepubliceerde aanvraag heeft doorgespit. Dat Apple werkte aan projectiesystemen voor zijn iPhone en iPad komt niet als een verrassing. Maar de details in de patentaanvraag zijn wel nieuw.

Picoprojectoren in de behuizing
Uit de schetsen blijkt dat Apple werkt aan picoprojectoren die in de behuizing van iPhone en iPad kunnen worden opgenomen. Voor de Mac wordt kennelijk aan een aparte projector gedacht. Daarbij zijn, blijkt uit de beschrijving, technieken ontwikkeld om de projecties van twee of meer apparaten te koppelen. Geprojecteerde elementen zouden dan tussen die virtuele beeldschermen uitgewisseld kunnen worden door de data over te zetten via draadloze communicatie.

Besturing met gebaren
Een van de meest opmerkelijke elementen in de patentaanvraag is, dat Apple kennelijk technieken heeft ontwikkeld om dat te doen op basis van hand- en vingercommando’s op of bij het geprojecteerde beeldscherm. Die worden geregistreerd door camera's die gebaren ook in verduisterde ruimtes kunnen signaleren.

De patentaanvraag is te vinden bij het U.S. Patent & Trademark Office. De interpretatie ervan staat op de website van Patently Apple. Het is nog volstrekt onduidelijk op welke termijn deze vindingen hun weg naar Apple-producten zullen vinden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.