Beheer

Personal Tech

iPad bespaart American Airlines 1,2 miljoen per jaar

11 september 2012
American Airlines heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten toestemming gekregen om de iPad in de cockpit van zijn vliegtuigen te gebruiken 'van gate tot gate'. "Een mijlpaal in de modernisering van onze processen", luidde het enthousiaste commentaar van vice-president John Hale van American Airlines.

Piloten torsen nu nog iedere vlucht een stapel handboeken en routekaarten van ongeveer 16 kilo met zich mee de cockpit in. De vervanging van dat gewicht door een iPad bespaart American Airlines bij de huidige kerosineprijzen zo'n 1,2 miljoen dollar. Los van dat voordeel is de distributie van de meest actuele informatie langs elektronische weg eenvoudiger, en kunnen (co-)piloten de informatie die ze nodig hebben ook makkelijker opzoeken op een iPad.

American Airlines heeft de toepassing van de iPad ruim een jaar getest, in nauwe samenwerking met de Federal Aviation Authority. Daarbij is onder andere gekeken naar de robuustheid van de iPad, de werking op grote hoogte en het mogelijk optreden van storingen door interferentie met de boordcomputers.

Voorlopig alleen op de 777-toestellen

De FAA heeft nu toestemming gegeven om de papieren 'flight bag' op American Airlines 777-vliegtuigen volledig te vervangen door iPads. Het goedkeuringsproces voor de andere types toestellen waar American Airlines mee vliegt loopt nog. Maar de luchtvaartmaatschappij heeft voldoende vertrouwen in de goede afloop om nu al aan te kondigen dat het begin 2013 stopt met het verspreiden van aanvullingen en correcties op zijn papieren vluchtdocumentatie.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.