iPad 2 blijkt kwetsbaarder dan de oorspronkelijke iPad

15 maart 2012
Bezitters van een iPad 2 hebben bijna 3 maal zo veel kans op schade aan hun apparaat dan eigenaren die de eerste iPad kochten. Dat lijkt vooral aan het ontwerp te liggen.

Dat meldt SquareTrade op basis van gegevens van de 50.000 iPad-bezitters die bij het bedrijf een verzekering voor hun apparaat hebben afgesloten. Het ontving het eerste jaar claims van ruim 10 procent van de iPad 2-bezitter. Het eerste jaar dat de oorspronkelijke iPad op de markt was, claimde 3,7 procent van de eigenaren een schade.

Het verschil met de oorspronkelijke iPad zit in de schade na ongelukjes. Het eerste jaar na introductie meldde 9,8 procent van de verzekerde iPad 2-bezitters schade na een ongelukje - meestal schade aan het scherm. Bij de eerste iPad had na 12 maanden slechts 2,8 procent  schade als gevolg van een ongelukje. SquareTrade verklaart dat verschil door veranderingen in het ontwerp. Bij de iPad 1 is het glas van het scherm in de hoeken beter beschermd door het aluminium frame. En ook de afgeronde vorm van de behuizing van de iPad 2 speelt een rol. Dat concentreert de krachten van een val op een kleiner oppervlak.

Apples SmartCover beschermt minst goed

De schade is meestal het gevolg van vallen of stoten. Driekwart van de claims had betrekking op het laten vallen of ergens tegenaan stoten met de iPad. Volgens SquareTrade is in dit verband met name de Smart Cover van Apple een afrader. SquareTrade vroeg namelijk 257 claimers, of hun beschermende hoes het apparaat bij een eerder incident had weten te beschermen. Voor de meeste hoezen beantwoordde 60 procent van de eigenaren bevestigend, maar Apples SmartCover had maar in 40 procent van de gevallen een eerdere schade voorkomen. Volgens  SquareTrade komt dat doordat eigenaren de neiging hebben de hoes te grijpen als het apparaat valt. Bij de SmartCover valt de iPad er vervolgens gewoon uit, als de eigenaar de hoes nog te pakken krijgt.

iPad veel betrouwbaarder dan andere elektronica

Tegenover de gevoeligheid voor ongelukjes staat een zeer hoge betrouwbaarheid van de apparaten. De iPad 2 is zelfs nog betrouwbaarder dan de iPad 1. Slechts 0,3 procent van de eigenaren meldde binnen het jaar een storing op zijn iPad 2. Voor de iPad 1 lag dat percentage op 0,9. Beide apparaten scoren stukken beter dan andere elektronica die SquareTrade verzekert. Digitale camera's scoren nog het beste, met binnen het jaar storingen op 3,4 procent van de apparaten.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.