Overslaan en naar de inhoud gaan

'iOS 9 niet goed voor je productiviteit'

Het is haast een natuurwet bij nieuwe software. Maar Adrian Kingsley-Hughes kan zijn ergernis over de ruwe kantjes van Apples jongste incarnatie van zijn iOS toch niet de baas.
iOS 9
© Apple
Apple

"Als je een verkooppraatje verwacht en wilt horen hoe fantastisch iOS 9 is, is dit niet het artikel waar je naar op zoek was", schrijft publicist Kingsley-Hughes op zijn vaste stek op ZDNet. "Ja. iOS 9 introduceert enkele nieuwe functies, maar het geeft je ook een reeks irritaties, hoofdpijnverwerkers en bugs, en als je op je apparaat vertrouwt, kunnen die bugs je productiviteit schaden."

Kingsley-Hughes ergert zich bijvoorbeeld aan de (overigens volgens hemzelf lichte) vertragingen die iOS 9 ten opzichte van iOS 8 laat zien, de instabiliteit van met name apps van derden op het nieuwe platform, de vertraging van pakweg een seconde bij het openen van sommige apps, het onvoorspelbare gedrag van de selectie- en kopieerfunctie, het verstoppertje spelen van het toetsenbord en problemen bij de stand van het scherm.

iOS niet de enige schuldige

Dit soort problemen is niet voorbehouden aan iOS, geeft Kingsley-Hughes toe. Ook bij andere besturingssystemen kom je dat tegen. Maar het is wel bijzonder ergerlijk, vindt hij. En anders dan bij bijvoorbeeld Windows, waar je gerust even anderen de kooltjes uit het vuur kunt laten halen voordat je overstapt op de laatste, is afwachten hier geen optie: naarmate de tijd verstrijkt, worden de oude versies steeds onveiliger.

Je moet het dus maar gelaten over je heen laten komen, stelt Kingsley-Hughes, en wachten totdat de ruwe kantjes er weer afgeschaafd zijn. Maar dat dat irritant is, daar heeft hij groot gelijk aan. En waarom dat anno 2015 nog steeds nodig is, dat blijft een intrigerende vraag. Het is maar goed dat auto's niet op dezelfde manier op de weg gebracht worden als besturingssystemen; en het valt te hopen dat auto's niet meer op besturingssystemen gaan lijken nu software een steeds grotere rol speelt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in