Investeerder ziet winstkansen in glasvezel voor Brabant-Gelderland

7 december 2011
Investeringsfonds CIF neemt het CAI netwerk Brabant-Gelderland over en belooft de klanten binnen 2 jaar een open glasvezelnet.
Het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) heeft vandaag aangekondigd dat zij een overeenkomst heeft gesloten met de Stichting KabelMedia Brabant-Gelderland (KBG) om het CAI-netwerk en abonneebestand integraal over te nemen, met de verplichting om binnen 2 jaar tenminste de helft van de inwoners op een nieuw fibre-to-the-homenet (FttH) aan te sluiten. Het plan is in 2017 iedereen glasvezel te bieden.

KBG kent momenteel 12.500 coax- en 1.000 glasaansluitingen, waarop zowel televisie als internet wordt aangeboden. CIF is een Nederlands investeringsfonds dat met een lange termijn visie investeert in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten, kabel- en FttH-netwerken. Voor dat laatste maakt het gebruik van beproefd aanlegproces dat voor bewoners weinig overlast zou veroorzaken.

CIF is een initiatief van Bouwfonds REIM met diverse institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen, als belangrijkste aandeelhouders.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.