Beheer

Zakelijke software
VWS Rijksportaal

'Intranet ambtenaren werkt niet goed'

Rijksportaal zit na investering van miljoenen euro na 8 jaar steeds nog in de beginfase.

8 november 2018

Rijksportaal zit na investering van miljoenen euro na 8 jaar steeds nog in de beginfase.

De overheid werkt al jaren aan een intranet voor alle ambtenaren, maar het systeem kampt nog steeds met grote problemen.

Binnenlands Bestuur meldt dat op basis van opgevraagde documenten. Sinds 2010 wordt er voortdurend aan het netwerk gesleuteld; belangrijke delen werken nog niet goed, de kosten lopen op en het project zit nog steeds in de beginfase, aldus het blad.

Een van de onderdelen die nog niet goed werken, is een 'zoek-en-vindfunctie'. Alle 125.000 rijksambtenaren kunnen daar elkaars adressen vinden. De 'alerts', waarmee overheidspersoneel nieuwsmeldingen kan ontvangen, doen het ook nog niet goed genoeg.

Miljoenenproject

Het Rijksportaal is een van de 'generieke rijksbrede toepassingen' die geleverd wordt door het Shared Service Center ICT (SSC-ICT). Alleen al de infrastructuur en het beheer kost de overheid jaarlijks miljoenen. Zo werd in 2017 bijna 8 miljoen euro aan het Rijksportaal uitgegeven en in 2015 7,1 miljoen. daar komen nog de kosten voor onder meer de redactie nog bovenop.

In een reactie geeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat de invalshoek die Binnenlands Bestuur heeft gekozen, te beperkt is. "Als gevolg hiervan zijn de aanleiding en de verworvenheden bij het ontwikkelen van het Rijksportaal in de tekst geheel verloren gegaan", aldus een verklaring van het ministerie.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.