Overslaan en naar de inhoud gaan

'Intranet ambtenaren werkt niet goed'

De overheid werkt al jaren aan een intranet voor alle ambtenaren, maar het systeem kampt nog steeds met grote problemen.
VWS Rijksportaal

Binnenlands Bestuur meldt dat op basis van opgevraagde documenten. Sinds 2010 wordt er voortdurend aan het netwerk gesleuteld; belangrijke delen werken nog niet goed, de kosten lopen op en het project zit nog steeds in de beginfase, aldus het blad.

Een van de onderdelen die nog niet goed werken, is een 'zoek-en-vindfunctie'. Alle 125.000 rijksambtenaren kunnen daar elkaars adressen vinden. De 'alerts', waarmee overheidspersoneel nieuwsmeldingen kan ontvangen, doen het ook nog niet goed genoeg.

Miljoenenproject

Het Rijksportaal is een van de 'generieke rijksbrede toepassingen' die geleverd wordt door het Shared Service Center ICT (SSC-ICT). Alleen al de infrastructuur en het beheer kost de overheid jaarlijks miljoenen. Zo werd in 2017 bijna 8 miljoen euro aan het Rijksportaal uitgegeven en in 2015 7,1 miljoen. daar komen nog de kosten voor onder meer de redactie nog bovenop.

In een reactie geeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat de invalshoek die Binnenlands Bestuur heeft gekozen, te beperkt is. "Als gevolg hiervan zijn de aanleiding en de verworvenheden bij het ontwikkelen van het Rijksportaal in de tekst geheel verloren gegaan", aldus een verklaring van het ministerie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in