Beheer

Netwerken

Internet zit klem over 8 jaar

3 mei 2015
Als internet zo door blijft groeien, dan is de grens van de netwerkcapaciteit over 8 jaar bereikt. Die waarschuwing geeft de Britse professor Andrew Ellis van de Aston University in Birmingham.

Om nog op tijd een inventarisatie te kunnen maken van alle knelpunten wordt op 11 mei aanstaande een conferentie belegd in Londen. Experts zijn uitgenodigd om naar London's Royal Society te komen om de problematiek te bespreken.

Groei met factor 50

Tien jaar geleden was een snelle internetverbinding er eentje met een bandbreedte van 2 Mbit/seconde. Tegenwoordig hebben veel mensen al een verbinding die 100 Mbit/seconde kan leveren. De snelle groei van de afgelopen jaren blijft doorgaan en op een gegeven moment is de grens bereikt. "In mijn berekeningen ligt het verzadigingspunt over 8 jaar, dan zullen de huidige glasvezelnetten het verkeer niet meer aankunnen", zegt Ellis.

Financieel probleem

Een mogelijke oplossing is het neerleggen van extra kabels, alleen is dat wel erg duur. Ellis: "Die kosten zullen hoe dan ook worden doorberekend naar de gebruikers van internet, maar de vraag is of zij dat willen betalen. De kosten zullen verdubbelen en wie dat niet wil betalen moet rekening houden met een verbinding die er om de haverklap uit ligt."

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.