Beheer

Infrastructuur
Intel Xeon

Intel voorziet Xeon-serverchips van top-GPU's

© Intel
8 mei 2014
Intel heeft de grafische technologie die het bedrijf heeft toegepast in de Haswell-familie van pc-processors nu ook beschikbaar in enkele Xeon-serverchiptypes.

Gisteren onthulde Intel de Xeon E3-1200 v3, een processor bedoeld voor eenvoudige en middelzware servers. De chips bevatten de Iris Pro Graphics-technologie die Intel eerder verwerkte in het topsegment van de Core-processor. Deze chips zijn tot nog toe alleen verwerkt in pc's bedoeld voor het spelen van Full High Definition games en 3D games.

Intel voegde deze toonaangevende grafische mogelijkheden toe aan de serverchips om deze apparatuur in staat te stellen hoogwaardige grafische elementen om te kunnen zetten in een kwaliteit die makkelijk over internet naar pc's en mobiele apparatuur kan worden verzonden. Het gaat bijvoorbeeld om CAD/CAM-toepassingen en streaming graphics gebaseerd op OpenGL en DirectX.

Voordelige combinatie

In verschillende servers wordt nu al gebruik gemaakt van een combinatie van CPU en GPU om de verwerking van grafische informatie te verbeteren. Intel kiest er nu voor om de twee in één serverchip te combineren zodat deze de functionaliteit voordeliger levert en efficiënter met energie omspringt dan de combinatie van twee losse processoren.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.