Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel komt met eigen luxe laptop

Terwijl Apple nu Intel verlaat, komt die processorproducent met een zelfontworpen luxe laptop die het uitbrengt voor kleinere pc-makers. De NUC M15 valt in Intels lijn van kant-en-klare pc-ontwerpen die tot op heden Mac mini-achtige desktopcomputers omvatte. Intels webpagina hierover die vorige week online is gekomen, is nu echter offline gehaald.
Intel-laptops
© Intel
Intel

De nieuwsaankondiging van Intels nieuwe NUC-kit maakt gewag van een "solide whitebook laptopfundament" wat de chipmaker levert aan zijn channelpartners om premium laptops aan hun klanten te kunnen verkopen. Dit Intel-ontwerp (codenaam Bishop County) is een kant-en-klare laptop die door de verkopers valt te voorzien van verschillende chips voor verschillende configuraties. De offline gehaalde webpagina is nog terug te vinden bij het Internet Archive. De bijbehorende YouTube-video is echter niet beschikbaar.

Marktverbreding

Intel stelt zijn afnemers hiermee de beste bouwblokken te bieden om innovatieve laptops te creëren voor eindgebruikers. De M15-laptopkit is ontworpen rond een mobiele processor van de elfde Core-generatie en ingebouwde grafische Intel-chip in de Iris Xe-lijn. Het ontwerp voldoet aan de vereisten van Intels Evo-merk voor luxe laptops. Dit omvat onder meer snel booten en vlotte WiFi.

De 15,6 inch laptop is te voorzien van Core i5- of i7-processor en 8 of 16 GB geheugen, weet The Verge te melden. Het aluminium chassis is 14.9 millimeter dun en heeft een 15,6 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De M15 heeft een accu met een vermogen van 73 Watt-uur waarmee volgens Intel 16 uur aan gebruik valt te halen. Het gewicht ligt op 1,65 kilo.

In tegenstelling tot voorloper MAG-15, die mikt op gamers, is deze Intel-laptop wel bedoeld voor een breder publiek. Intel wil dat bereiken via de route van kleinere pc-leveranciers, die het product dan onder hun eigen merknaam op de markt brengen. Het is nog niet bekend welke merken dit worden, maar de eerste uitvoeringen van deze 'whitebook' moeten begin komend jaar uitkomen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in