Intel introduceert knutselcomputer voor onderwijs

16 oktober 2015
Intel heeft een computermodule gemaakt, waarmee leerlingen kunnen experimenteren met IT. Het systeem werkt op basis van de kleine Curie processor van Intel en is verder vormgegeven door het bedrijf Arduino.

De Genuino 101, zoals het systeempje is genoemd, is het eerste breed verkrijgbare ontwikkelbord dat gebruikmaakt van de kleine en energiezuinige Intel Curie-module. Het apparaatje kan niet alleen in het onderwijs worden gebruikt, maar ook goede diensten bewijzen aan beginnende uitvinders.

Simpele bediening

De Genuino 101 is eenvoudig te bedienen en helpt zo om de basisprincipes van de interactie tussen hardware en software onder de knie te krijgen. Op basis van dit systeembord kunnen prototypen worden gebouwd van apparaten die gegevens verwerken en die met andere apparaten communiceren. Dit geeft inzicht in een aantal aspecten van IT.

Klassikaal gebruik

De Genuino 101 gaat deel uitmaken van de Creative Technologies in the Classroom (CTC) cursussen die Arduino heeft ontwikkeld en die al in meer dan 300 scholen over de hele wereld worden gegeven. Dit zijn 's werelds eerste hardware- en softwarecursussen voor kinderen vanaf de basisschool.

Lesprogramma

Onderwijzers worden via extra lesmateriaal voorzien van de juiste middelen om leerlingen kennis te laten maken met de wereld van programmeren, elektronica en mechanica. Intel gaat dit CTC-programma samen met Arduino de komende jaren wereldwijd uitrollen. De Genuino 101 zal zo de volgende generatie technici, ondernemers en uitvinders helpen vormen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.