Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel introduceert Internet of Things-aanbod

Intel presenteerde de Atom E38000, met codenaam Bay Trail-I en de Quark SoC X1000. Beide chips zijn bedoeld voor gebruik in bijvoorbeeld draagbare medische apparatuur, snoep- blikjes en geldautomaten, maar ook in settop-boxen of slimme horloges.

Met de nieuwe chips geeft Intel invulling aan zijn strategie zich meer te richten op het produceren van halfgeleiders voor producten buiten de pc-industrie. De Quark SoC X1000 is een 32-bit x86 processor met een kloksnelheid van 400 MHz. Ton Steenman, vice-president en directeur van de Intelligent Systems Group van Intel zei tijdens een persbijeenkomst in San Francisco dat inmiddels de kritische massa voor aan internet verbonden apparatuur bereikt is om het Internet of Things realiteit te laten worden.

Legacy embedded systemen moeten ook online

Steenman kondigde aan dat Intel ook gateways gaat produceren waarmee bestaande apparatuur met embedded chips, maar zonder connectiviteitsmogelijkheden alsnog op internet kunnen worden aangesloten. Zo'n 85 procent van deze apparatuur is gebouwd rond legacy-ontwerpen en moet met internet verbonden worden. De intelligent gateways zijn een combinatie van hardware en software voor beveiliging, connectiviteit en analysesoftware.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in