Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel breidt mogelijkheden beheer op afstand uit

Intel heeft nieuwe softwaregereedschap beschikbaar gemaakt waarmee beheerders op afstand systemen van verschillende hardwareleveranciers kunnen overnemen.
Intel

Intel biedt sinds vorige week zijn Virtual KVM Gateway als los product aan via zijn website. Met het gereedschap kunnen IT-beheerders servers en andere hardware op afstand benaderen en hun configuratie en status controleren. Het gereedschap geeft de mogelijkheid serverlogs te bekijken en eventueel een herstart te initiëren.

Intel heeft de software al een jaar klaar maar gaf deze tot nog toe exclusief aan partners voor integratie met hun beheersoftwarepakketten. Intel rekent nu voor het losse product 99 dollar per server, met de mogelijkheid het product 30 dagen gratis uit te proberen.

Fysieke KVM switch is verleden tijd

Lange tijd moesten beheerders voor dergelijke taken het datacentrum in waar de servers fysiek verbonden waren met een KVM-switch die het mogelijk maakte met een enkel toetsenbord, beeldscherm en muis verschillende servers te bedienen. Schakelen tussen verschillende servers gebeurde dan met een keuzeschakelaar op de KVM-switch. Het nadeel van deze aanpak is dat alle servers voor toetsenbord, video en muis aparte kabels naar de KVM-switch moesten hebben.

Inmiddels hebben de meeste serverfabrikanten ook wel software waarmee de eigen servers op afstand kunnen worden bestuurd. De software van Intel maakt nu ook het schakelen tussen maximaal 50 apparaten van verschillende makelij mogelijk, mits ze een Intelligent Platform Management Interface (IPMI) hebben.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in